Суспільне мовлення

Володимир Зеленський зустрівся у Львові з Президенткою Європарламенту

Володимир Зеленський у межах робочої поїздки до Львова зустрівся із президенткою Європарламенту Робертою Мецолою. Про це повідомили на сайті Офісу президента.

Під час зустрічі Володимир Зеленський подякував Роберті Мецолі за підтримку України з перших днів повномасштабної війни та за важливі ухвалені рішення.

“Зокрема, як це було 1 березня минулого року, коли на другий день після подання нашої заявки на членство в ЄС Європейський парламент ухвалив резолюцію про підтримку та необхідність надання Україні статусу кандидата на членство у Євросоюзі”, — каже Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський та Роберта Мецола обговорили просування української формули миру та перспективи залучення до майбутнього саміту на підтримку миру широкого кола країн, зокрем, країн Глобального Півдня.

Фото: Офіс президента

Президент України сказав, що Україна прагне завершити виконання рекомендацій Європейської комісії та розпочати переговори про вступ до ЄС у 2023 році.

Роберта Мецола та Володимир Зеленський обговорили перспективу функціонування Офісу зв’язку Європейського парламенту в Україні, що сприятиме посиленню співпраці та пришвидшенню євроінтеграційних процесів.

Президентка Європарламенту запевнила у підтримці України в протистоянні російській агресії.

Володимир Зеленський зустрівся у Львові з Президенткою Європарламенту

Фото: Офіс президента

Президент України також відзначив ухвалені Європарламентом резолюції щодо визнання Росії державою – спонсором тероризму, визнання Голодомору 1932–1933 років в Україні геноцидом українського народу, щодо створення міжнародного трибуналу ad hoc щодо злочину агресії проти України, щодо підготовки саміту Україна – ЄС (із підтримкою формули миру), а також резолюцію до річниці початку повномасштабного вторгнення РФ, у якій, зокрема, міститься заклик надати Україні необхідну зброю.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Що відомо

  • 3 березня у Львів із робочим візитом приїхав президент України Володимир Зеленський. Він зустрівся у Львові з президентом Латвії Егілсом Левітсом. Очільники держав підписали декларацію, яка засвідчує підтримку Латвією європейської та євроатлантичної інтеграції України. А також обговорили спецтрибунал для Росії, заморожені активи російських громадян та зброю для перемоги України.
  • У Львові розпочалася кількаденна конференція United for Justice. Раніше генпрокурор України Андрій Костін назвав подію “юридичним Рамштайном”. У перший день на конференції вже виступив сам Володимир Зеленський.
  • Також під час робочої поїздки на Львівщину президент Зеленський провів зустріч із генеральними прокурорами держав – партнерів України та міжнародних інституцій.
  • 4 березня до Львову прибула президентка Європарламенту Роберта Мецола. Вона разом із головою Верховної Ради України Русланом Стефанчуком вшанували пам’ять полеглих захисників на Личаківському кладовищі


Джерело: Суспільне мовлення України