Суспільне мовлення

Внаслідок ракетної атаки по Львову пошкоджені обласні дитячі комунальні заклади

Два обласні дитячі комунальні заклади пошкоджені внаслідок ракетної атаки по Львову 6 липня. В одному із будинків перебували 69 вихованців та 13 чергових працівників. Оскільки діти та дорослі були в укритті — ніхто не травмувався. Про це повідомили на Facebook-сторінці Львівської обласної ради.

Вибухова хвиля пошкодила 13 вікон, двері, зруйновані елементи будівлі й конструкція даху.

“У закладі постійно перебувають діти віком до 6 років. Усі вони під час тривоги були евакуйовані працівниками у безпечне місце. Зараз з дітьми працюють штатні психологи”, — каже тимчасова виконуюча обов’язків керівника закладу Олена Кенс.

Фото: Львівська обласна рада

У іншому обласному комунальному закладі — санаторній школі, пошкоджено 200 вікон. Поранених немає. Загалом, через атаку пошкоджені 5 комунальних закладів.

“Як мінімум, 5 комунальних закладів постраждали внаслідок нічної ракетної атаки на Львів. Це санаторна школа — науковий ліцей і дитячий будинок, в якому перебували діти. Слава Богу, вони всі живі й здорові, бо вчасно відреагували працівники закладу, які перемістили дітей в укриття. Також постраждали спортивна школа, кінотеатр і центр краєзнавства. Обстеження продовжуються. Будуть складені акти, які зафіксують ці пошкодження. Ми ж негайно розпочинаємо відновлення того, що можна зробити власними силами”, — говорить в.о. керівник управління майном спільної власності Львівської обласної ради Андрій Білоус.

За попередніми оцінками, сума завданих збитків сягає кількасот тисяч гривень.

Що відомо про ракетний удар по Львову 6 липня

Вночі 6 липня Росія завдала ракетного удару по Львову та Львівщині ракетами “Калібр”. Повітряну тривогу на Львівщині оголосили 6 липня о 02:06 і вона тривала понад годину, до 03:19.

Повітряні сили Збройних Сил України повідомили, що росіяни завдали удару з акваторії Чорного моря. Кілька груп ракет спершу прямували в північному напрямку, а потім різко змінили курс на захід. У результаті силам ППО вдалось знищити сім із десяти крилатих ракет “Калібр”. Інші ракети досягнули цілей.

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що три ракети влучили по Львову. Попередньо, одна прямо влучила у два житлові будинки. Також у Львові пошкоджена одна з підстанцій та житлові будинки у двох громадах області внаслідок падіння уламків ракет.

Внаслідок ракетного удару, попередньо загинули 5 людини. За уточненими даними, 40 людей отримали травми.

За фактом розпочали досудове розслідування щодо воєнного злочину РФ за ч.2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами міського голови Андрія Садового, у Львові пошкоджені 35 будинків, а серйозних уражень зазнало 60 помешкань. Руйнувань також зазнали заклади освіти, гуртожитки, великий офісний центр, а також 50 автівок та 1000 вікон потребують ремонту або заміни.


Джерело: Суспільне мовлення України