Суспільне мовлення

Вміст алкоголю в крові — понад 5 проміле: п’яний водій скоїв ДТП у Львові

У Львові нетверезий водій “ВАЗ” в’їхав у припарковане авто. Коли у чоловіка вирішили перевірити рівень алкоголю в крові, пристрій “Drager” зашкалив. Показник понад 5 проміле вважається смертельною дозою алкоголю. Про це повідомили у пресслужбі Патрульної поліції Львівщини.

Учора, 13 червня, близько 19:00 екіпаж патрульних отримав виклик про ДТП на вулиці Виговського. Заявник повідомив, що почув, як спрацювала звукова сигналізація у його автівці, та побачив, що в неї в’їхала інша машина. Інспектори виїхали на місце події.

Патрульні встановили, що водій “ВАЗ”, рухаючись заднім ходом, в’їхав у припарковане авто “Mazda”. Під час спілкування із 34-річним чоловіком інспектори помітили, що він у стані сильного алкогольного сп’яніння.

“Охоронці правопорядку запропонували пройти йому перевірку за допомогою приладу “Drager”, на що львів‘янин погодився. Результат шокував, адже кількість алкоголю в організмі водія перевищила вимірювальний діапазон алкотестера. Стрілки вгору на табло означають результат — понад 5 проміле”, — йдеться у повідомленні.

“Drager” зашкалив. Патрульна поліція Львівської області

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На винуватця автопригоди склали два протоколи: за ст. 124 (Порушення ПДР, що призвело до ДТП) та за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп‘яніння) КУпАП. Також винесли постанову за відсутність відповідних документів.


Джерело: Суспільне мовлення України