Суспільне мовлення

Власник двічі писав звернення: що відомо про будинок у Львові, де обвалився балкон

43-річний чоловік, який загинув через обвал балкону, був власником квартири на вулиці Під Дубом, 2. Львів’янин двічі звертався до місцевого комунального підприємства через стан балкону. Суспільне дізнавалося про ситуацію з обвалом на вулиці Під Дубом.

Будинок на вулиці Під Дубом, 2 був зведений на межі XIX-XX століть, орієнтовно між 1896 та 1905 роками, каже голова Галицької райадміністрації Галина Гладяк.

“У 2014 році, коли відкривався торговий центр “Форум”, спільно із торговим центром були проведені ремонтні роботи. Візуально балкон не потребував негайного, невідкладного ремонту”, — каже Галина Гладяк.

У 2020 році будинок був списаний із балансу. Тоді фахівці провели обстеження будівлі і жодних проблем не виявили. Та невдовзі власник звернувся до управляючої компанії щодо неналежного стану балкону.

“Звернення щодо стану балкону було в кінці 2022 року і в червні 2023 року. Мешканці зверталися до управляючої компанії ЛКП “Старий Львів”. Відповідь була, що балкон є невід’ємною частиною квартири, яка перебуває у їхній приватній власності і вони мають обов’язок щодо цього майна”, — додає Галина Гладяк.

Після обвалу балкону на місці продовжують працювати фахівці.

“Сьогодні на об’єкті працюють комунальні служби, працює вишка, зокрема для того, щоб демонтувати різні елементи, які в будинку були пошкоджені під час падіння самої конструкції балкону. Ми очікуємо, що до кінця дня такі роботи будуть завершені для того, щоби був безпечний прохід для мешканців”, — говорить перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Що відомо про обвал балкону в Львові

  • Обвал балкону стався близько 23 години на вулиці Під Дубом, 2.
  • В момент обвалу на балконі перебував 43-річний власник квартири. Близько опівночі його госпіталізували до лікарні. Медики протягом 4 годин намагалися врятувати йому життя, але чоловік помер від отриманих травм.
  • За фактом поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 275 ч. 2 (Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд ) ККУ. Максимальне покарання, передбачене статтею, — позбавлення волі строком до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до двох років або без такого.
  • Після обвалу у Львові вирішили обстежити всі балкони. За словами Андрія Москаленка, їх у Львові налічують 380 тисяч.


Джерело: Суспільне мовлення України