Суспільне мовлення

Визначилися володарі Суперкубка України з гандболу серед чоловіків та жінок

Трофеї здобули чинні переможці чемпіонату України.

Визначилися володарі Суперкубка України з гандболу серед чоловіків та жінок у 2023 році. Трофеї здобули “Мотор” та “Галичанка” відповідно.

Матчі за Суперкубок відкрили новий гандбольний сезон. Поєдинки за цей трофей відбулися у київському “Палаці спорту”. Першими переможниць у суботу, 19 серпня, визначили жінки, чоловіки грали наступного дня.

У жіночому матчі зустрілися львівська “Галичанка” та ужгородські “Карпати”, а запорізький “Мотор” та “Одеса” визначали сильніших у чоловіків. Обидва поєдинки стали протистоянням чинних чемпіонів та володарів Кубка з другими командами чемпіонату та національного Кубка. “Карпати” взяли участь у Суперкубку втретє, а “Одеса” на цьому рівні грала вдруге.

Переможцями обох фіналів стали чинні чемпіони України з гандболу: “Галичанка” обіграла “Карпати” з рахунком 34:27, а “Мотор” переміг “Одесу” – 45:37.

Обидві команди є незмінними переможцями Суперкубка: львів’янки виграють його з моменту заснування у 2016 році та здобули шостий трофей, а запорожці – восьмий.

Суперкубок України з гандболу

Жінки

  • “Галичанка” (Львів) – “Карпати” (Ужгород)34:27 (14:19)

Чоловіки

  • “Мотор” (Запоріжжя) – “Одеса” (Одеса) – 45:37 (20:27)

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Галичанка” та “Мотор”: що відомо

  • У нинішньому сезоні “Галичанка” виступатиме у польській Суперлізі, де минулого змагального року команда стала шостою.
  • “Галичанка” є дев’ятиразовою чемпіонкою України та шестиразовою володаркою Кубка України.
  • “Мотор” попередній сезон виступав у другій німецькій Бундеслізі та чемпіонаті України. В українській національній першості запорізька команда здобула 11-й титул.


Джерело: Суспільне мовлення України