Україна і світ

Вища рада правосуддя звільнила суддю Тандира, який на смерть збив нацгвардійця

Вища рада правосуддя звільнила суддю Макарівського районного суду Олексія Тандира, який торік вчинив смертельну ДТП на блокпості в Києві. 

Про це йдеться у повідомленні Вищої ради правосуддя. 

Що передувало 

Зазначається, що 6 серпня 2024 року ВРП ухвалила рішення про звільнення судді Макарівського районного суду Київської області Тандира Олексія Віталійовича на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України. 

Зараз дивляться

Нагадаємо, що 27 травня 2023 року Вища рада правосуддя надала згоду на утримання під вартою судді Олексія Тандира, а 2 червня цього року тимчасово відсторонила суддю від здійснення правосуддя на час досудового розслідування – до  25 липня 2023 року.

Строк досудового розслідування було продовжено до 26 серпня 2023 року. 

Тепер же суддю Тандира звільнили.  

Що відомо про смертельну ДТП, яку спричинив суддя Тандир 

Близько опівночі 26 травня голова одного з райсудів області за кермом Лексуса скоїв наїзд на військовослужбовця Національної гвардії України на одному з блокпостів у Києві. Нацгвардієць від травм загинув на місці.  

За інформацією правоохоронців, смертельна ДТП сталася о 23:55. Як зазначали в столичній прокуратурі, одразу після ДТП суддя Тандир відмовився від перевірки на вміст алкоголю та наркотичних речовин, проте “мав візуальні клінічні ознаки сп’яніння”. Саме тому прокурори звернулися до суду для примусового відібрання зразків. 

Повідомлялося, що в Лексусі голови райсуду, який збив на смерть нацгвардійця, знайшли пляшку від алкоголю.

Також згодом з’ясувалося, що замість сечі суддя здавав на аналізи воду та слину. Так він намагався сфальсифікувати експертизу, щоб медики не змогли довести стан його сп’яніння за кермом у момент ДТП.

Що відомо про загиблого у ДТП нацгвардійця

Внаслідок аварії на блокпосту у Києві загинув 23-річний нацгвардієць Вадим Бондаренко.

Він родом із міста Тальне Черкаської області. Чоловік із початку повномасштабної війни проходив строкову службу.

У загиблого бійця Національної гвардії залишилося троє дітей: двоє всиновлених, а також рідна донька, якій на момент його загибелі було лише два роки.

Джерело: Вища рада правосуддя

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-06 13:45:10