Суспільне мовлення

Вирубка лісів у національному парку: ДБР підозрює двох директорів держлісгоспів Львівщини

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру двом директорам держлісгоспів на Львівщині. За даними слідчих, вони видали дозвіл на заготівлю деревини на територіях, які входять до природно-заповідного фонду Національного природного парку “Бойківщина”. Про це повідомили на сайті ДБР.

За інформацією слідчих, в одному з лісництв ДП “Турківське лісове господарство” незаконно зрубали 465 букових дерев. Таким чином, державі завдали збитків на понад 2 мільйони гривень. В ДП “Боринське лісове господарство” на підставі незаконно виданого лісорубного квитка вирубали 85 ялин та ялиць. Шкода довкіллю склала майже 200 тисяч гривень.

“Посадовці видали дозволи попри те, що на таких землях рубки можуть відбуватися лише після погодження з Міністерством екології та природних ресурсів із дотриманням відповідних лімітів, а також з дозволу Львівської ОДА”, — йдеться у повідомленні.

В обох випадках зрубану деревину продавали приватним підприємствам.

Директорам лісових господарств, один з яких є депутатом Самбірської районної ради, повідомили про підозри у перевищенні службових повноважень. Також до суду скерували клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді застави, що дорівнює розміру завданої шкоди — загалом 2,2 мільйони гривень.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Наразі вирішується питання про накладення арешту на їхнє майно для відшкодування заподіяної шкоди”, — повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин