Суспільне мовлення

Вимагали хабар від працівників благодійного фонду: на Львівщині затримали поліцейських

На Львівщині затримали двох працівників правоохоронних органів. Їх підозрюють у вимаганні хабаря у жителів Дніпропетровщини, які працюють у благодійному фонді. Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, начальник сектору дізнання та дізнавача одного із райуправлінь поліції області вимагали хабар у чоловіків, які працюють у благодійному фонді.

“У листопаді 2022 року вони намагались перетнути кордон із нібито підробленими довідками. За вказаним фактом було відкрито кримінальне провадження”, — йдеться у повідомленні.

За 5 тисяч доларів правоохоронці обіцяли допомогти уникнути кримінальної відповідальності. Їх затримали під час одержання грошей.

Поліцейських затримали під час одержання грошей. Фото: Львівська обласна прокуратура

Правоохоронцям оголосили про підозру за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Слідчі дії тривають. Вирішуються питання про обрання затриманим запобіжних заходів та відсторонення їх від посад.

Читайте також

У Львові затримали лікарку психіатричної лікарні на хабарі від військового

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові патрульного підозрюють в отриманні хабаря за допомогу ухилянту


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин