Суспільне мовлення

Вилучили наркотиків майже на 90 млн грн: на Львівщині викрили нарколабораторію

На Львівщині правоохоронці викрили приміщення, де виготовляли наркотики. Нарколабораторія була розташована у дачному будинку у одному з районів Львівщини. Під час обшуків з лабораторії вилучили 40 кг наркотиків.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

У нарколабораторії виготовляли метадон та інші психотропні речовини. Правоохоронці викрили трьох учасників організованої групи.

“Вони систематично купували прекурсори та інші інгредієнти, необхідне обладнання та інші допоміжні засоби. Під час обшуків виявлено близько 300 л прекурсорів, а також 50 кг порошкоподібних прекурсорів, які вже були підготовлені для виготовлення наркотиків, відповідне обладнання та інші речові докази”, — повідомили у прокуратурі.

Окрім цього, вилучили 40 кг вже готових наркотиків. Їхня орієнтовна вартість за цінами “чорного ринку” становить майже 90 млн грн.

Наркотики, які правоохоронці знайшли під час обшуку. Фото: Львівської обласної прокуратури

Трьох учасників організованої групи затримали та повідомили про підозру. Їм інкримінують незаконне виробництво та зберігання з метою збуту наркотичних засобів та психотропних речовин в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України).

Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на строк від дев’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів. Слідчі дії тривають. Встановлюють всіх причетних до вчинення злочину.


Джерело: Суспільне мовлення України