Суспільне мовлення

Військові, які боронять Україну, вимагають передати церкву УПЦ МП у Львові до ПЦУ

Військовослужбовці Збройних сил України записали низку відеозвернень до львів’ян та влади міста із закликом передати церкву на вулиці Тараса Бобанича у Львові з УПЦ МП до Православної церкви України. Відеозвернення на своїй сторінці у Facebook опублікував військовий та журналіст Юрій Герун.

“Час нарешті позбутися ворожої агентури, яка під релігійною ширмою діє в Україні, в умовах війни. Вимагаю виселити московських попів з храму по вулиці Тараса Бобанича (Хаммера) та з усіх місць їхнього незаконного перебування у Львові та в Україні”, — звернувся військовослужбовець Юрій Герун.

“Для того, аби відчути присутність “руского міра” не обов’язково приїздити на фронт, ви можете заглянути на сусідню вулицю, де розростається осередок московського православ’я. Поки Збройні сили України боронять нашу територіальну цілісність на Сході та Півдні, вашим обов’язком є забезпечити наш тил. Відгукніться на заклик”, — сказав військовослужбовець Ігор Шолтис.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Що відомо

  • У Львові парафіяни Церкви святого великомученика Георгія УПЦ МП, що на вулиці Тараса Бобанича, 5 квітня зібралися, аби проголосувати за перехід храму до Православної церкви України.
  • Невдовзі біля храму зібралися люди, які тримали плакати із написами “Російській церкві не місце в Україні” тощо. Також туди прийшли люди, які проти переходу до ПЦУ. Про це повідомила кореспондентка Суспільного із місця події.
  • Начальник Львівської ОВА Максим Козицький розповів, що юридичний процес переходу церкви триває. Усі необхідні документи для цього місто вже підготувало, розповів міський голова Львова Андрій Садовий у ефірі “Суспільне. Спротив” напередодні, 4 квітня.


Джерело: Суспільне мовлення України