Україна і світ

Відключення світла може призвести до спалахів інфекційних хвороб, зокрема гепатиту А і холери – МОЗ

Відключення електроенергії та перебої з водопостачанням можуть призвести до спалахів інфекційних захворювань, зокрема вірусного гепатиту А, гастроентероколіту і холери. Про це попередив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко .

Ризик інфекційних хвороб

Відсутність світла і води через постійні атаки ворога на енергетичний сектор України  – одна з можливих причин розповсюдження інфекцій.

– Зупинка водопостачання на тривалий термін, потім запуск може призводити до того, що водний шлях передачі інфекційних проб може вийти на перше місце, – сказав Ляшко.

За його словами, минулоріч були зафіксовані випадки спалахів вірусного гепатиту А, який передається через забруднену воду.

– ….гепатити, холера, ботулізм – коли немає електрики, виникають порушення умов зберігання. Це все може призводити до появи інфекційних захворювань або харчових отруєнь, – наголосив міністр.

Аби запобігти серйозній проблемі, Центри контролю і профілактики хвороб та комунальні служби працюють в інтенсивному режимі.

Для виявлення випадків інфекційних захворювань посилено епідеміологічний моніторинг та встановлено спеціальні тест-системи для досліджень.

Ляшко нагадав, що навіть в умовах війни варто дотримуватися норм гігієни та вакцинації. Він рекомендує звернутися до сімейного лікаря, щоб надолужити пропущені щеплення. Адже в епідемічний сезон це особливо актуально.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-20 16:01:09

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин