Суспільне мовлення

“Видавництво Старого Лева” потрапило у шортлист найкращих дитячих видавництв світу від Болонського книжкового ярмарку

У межах книжкового фестивалю у Болоньї 6-9 березня оголосять найкраще дитяче книжкове видавництво (Bologna prize best children’s publishers of the year). Вперше до короткого списку потрапили українці – серед європейських закладів опинилось “Видавництво Старого Лева”.

Bologna prize best children’s publishers of the year (BOP) — найбільша й найвпливовіша щорічна світова премія для видавців дитячої літератури. Усього до списку увійшло 30 видавництв із 6 частин світу Африки, Азії, Європи, Океанії, Північної Америки, Кариб, Центральної та Південної Америки.

Номінантів висувають їхні колеги: видавці з усього світу, асоціації видавців, інституції, які займаються популяризацією читання.

“Видавництво Старого Лева” потрапило у шортлист найкращих дитячих видавництв світу від Болонського книжкового ярмарку. Скріншот із сайту bolognachildrensbookfair.com

“Ця номінація — це досягнення не лише для видавництва і України, а й для всіх, хто доклався до того, щоб українське книговидання стало видимим у світі. Я усвідомлюю те, що видимими світу ми стали і через війну”, — написала керівниця відділу маркетингу та зв’язків із громадськістю “ВСЛ” Оксана Зьобро.

“І це наш обовʼязок та відповідальність цю видимість перетворювати на користь для країни, на ще один крок до перемоги і до увиразнення нас на карті світу”

Оксана Зьобро

Раніше Суспільне Культура повідомляло, що до участі у 57-мій Illustrators Exhibition на Болонському книжковому ярмарку журі відібрало 80 авторів, однією з яких стала українська ілюстраторка Юлія Тверітіна.

Юлія Тверітіна — українська ілюстраторка, членкиня клубу ілюстраторів Pictoric. Вона також володарка нагороди The Best Book Design Award 2018 за книгу “Сила дівчат”.

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected] Ваші історії важливі для нас!


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин