Суспільне мовлення

Від початку року на Львівщині зафіксували 207 випадків насилля над дітьми

З січня 2023 року на Львівщині виявили 207 випадків насилля над дітьми. Це стосується як фізичного, так і економічного насильства.

Про це під час брифінгу у Львівській обласній військовій адміністрації повідомив начальник Служби у справах дітей Львівської ОВА Володимир Лис.

За його словами, на сьогодні, 11 серпня, понад 1200 дітей на Львівщині опинилися у складних життєвих обставинах. З них 853 дитини, щодо яких батьки не виконують своїх обов’язків. Зараз працівники служби у справах дітей мають намір ініціювати щодо них процес позбавлення батьківських прав.

Водночас, за словами начальниці відділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності ГУ Нацполіції у Львівській області Ольги Ковальчук, поліція виявила 94 випадки продажу алкоголю та цигарок неповнолітнім. Ці люди сплатять штраф від 510 до 1700 гривень, відповідно до частини другої статті 156 КУпАП.

“Також з початку року працівники поліції задокументували 556 випадків вчинення насильства у сім’ї”, — зазначила жінка.

Окрім того, за її словами, до поліції надійшло 353 повідомлення про зникнення дітей. Станом на сьогодні всі діти знайдені.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Дуже часто батьки повідомляють про зникнення малолітньої дитини, яка щезла з поля зору батьків на прогулянці, дитячому майданчику або у торговому центрі”, — додає Ольга Ковальчук.


Джерело: Суспільне мовлення України