Суспільне мовлення

Вибух акумуляторів. У Львові двом чоловікам з опіками тіла провели пересадку шкіри

В опіковий центр Лікарні святого Луки у Львові госпіталізували двох пацієнтів із важкими опіками тіла. Їм вже здійснили пересадку шкіри. В обох випадках пожежу зумовив вибух акумуляторів, які чоловіки придбали через регулярні відключення світла. Про це повідомили у Першому ТМО Львова.

37-річний Андрій Голинець розповідає, живе у львівській багатоповерхівці разом з дружиною та дитиною. Коли електроенергію почали вимикати на тривалий час, замовив в інтернеті гібридну систему з інвертором та літієвими акумуляторами від електромобіля. Каже, обирав акумулятор та інвертор відомих виробників, з-за кордону, і під’єднав все за схемою. Попри це, сталася пожежа.

“Підключив систему, поставив на зарядку. Світло зникло. Пішов спати. Зранку мене розбудив гучний спалах, ніби дуже велику коробку сірників підпалити, і почало горіти. Забіг назад у спальню, розбудив дружину і дитину і вивів їх. Зайшов до сусіда, почали набирати воду у відра, щоб якось погасити. Вже коли я заходив з відерком до квартири, двері були вибиті, вікна вирвало. Згадав, що в коридорі висить бойлер, і вирішив від бойлера відірвати шланг, щоб він сам гасив водою. Коли зривав, він був гарячий і я обпік руки. Але це спрацювало. Тому коли приїхали пожежники, були невеличкі місця горіння”, — каже Андрій Голинець.

Андрій Голинець. Перше ТМО Львова

Чоловік отримав 15% опіків тіла: обличчя, рук, ніг та стоп. Його прооперували за новою технологією, яка дає змогу значно пришвидшити процес одужання та реабілітації.

“У пацієнта були обпечені обидві верхні кінцівки, обличчя. Йому провели висічення мертвої шкіри спеціальним інструментом та пересадку власної шкіри зі стегна на ділянки глибокого опіку: кисті та стопи. Пацієнт себе почуває добре, болі не турбують, він може ходити і рухатися”, — каже завідувач опікового відділення лікарні Святого Луки Олександр Дунаєв.

На третій день після пересадки Андрія виписали.

Також до лікарні поступив 30-річний Роман Ткач, який проживає у багатоповерхівці. Чоловік вирішив облаштувати вдома альтернативне джерело енергії. За порадою знайомих, купив зарядний пристрій з інвертором та акумуляторами від електромобіля. Підключивши та перевіривши систему, чоловік пішов спати. Проте за кілька годин прокинувся від шуму в кімнаті, де заряджались акумулятори. І побачив, що один з них закипів.

За мить чоловіка викинуло ударною хвилею на балкон. Квартира зайнялась. Роман вибіг з оселі та побіг за вогнегасником. Коли повернувся — вибухнув другий акумулятор. Чоловікові з дружиною вдалось вийти з квартири. Натомість житло згоріло вщент.

Роман Ткач

Роман Ткач. Перше ТМО Львова

“Пацієнт Роман поступив 28 грудня з опіком полум’ям, близько 20% поверхні тіла. Опік глибокий обох верхніх та нижніх кінцівок і спини. В перші дні йому провели протишокову терапію, згодом — одномоментну операцію з висічення мертвої шкіри та пересадки власної. На 5 день змінили пов’язку, бачимо, що шкіра пригоюється, ще через 5 днів — шкіра вже його, пригоєна”, — каже Олександр Дунаєв.

Чоловік вже поїхав до родичів, де житиме, поки відновить житло.

Читайте також

Ймовірно вибухнув акумулятор. У Львові на пожежі травмувався чоловік

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

90 рятувальників гасили пожежу на складі побутової хімії у Львові


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин