Суспільне мовлення

Верховний суд призначив повторний розгляд справи шести львівських патрульних

У вівторок, 27 вересня, у Касаційному кримінальному суді у складі Верховного Суду у Києві відбулось засідання у справі шести патрульних зі Львівщини. Суд призначив повторний розгляд справи в апеляційній інстанції. Про це повідомила речниця Патрульної поліції Львівщини Катерина Рибій.

9 лютого 2018 року під час перевірки патрульними грального закладу в центрі Львова один із відвідувачів проковтнув пакет, ймовірно, із наркотичною речовиною. 22-річний чоловік помер на місці події. Шістьом патрульним, які перевіряли заклад, оголосили про підозру. Галицький районний суд відправив їх під домашній арешт.

У серпні 2021 року у Галицькому суді оголосили вирок шістьом патрульним. Суд ухвалив, що патрульні підрозділу ТОР Назарій Андрушків, Олександр Демчина, Степан Дорош, Дмитро Леськів, Олег Устіяновський та Станіслав Гетьман перевищили владу і службові повноваження (ч. 1 ст. 28, ч. 3 ст. 265 ККУ). Чоловіків засудили до 8 років позбавлення волі із позбавленням права займати посади, пов’язані із адміністративно-розпорядчими функціями. Тоді патрульні подали на цей вирок апеляцію.

18 лютого 2022 року Тернопільський апеляційний суд скасував вирок суду першої інстанції, а кримінальне провадження щодо поліцейських закрив у зв’язку із не встановленням достатніх доказів для доведення винуватості. Батьки загиблого подали касаційну скаргу до Верховного суду.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Читайте нас у Telegram: головні новини регіону


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин