Суспільне мовлення

“Важко, але перемога буде”: історія 21-річного кінолога, який повернувся з передової

Прикордонник Володимир Занько нещодавно повернувся з фронту. Не маючи раніше бойового досвіду, 21-річний кінолог три місяці був “на нулі” на Донецькому напрямку. Про виховання службових собак, війну на передовій та майбутню перемогу Володимир Занько розповів Суспільному.

Володимир Занько каже, попри відсутність бойового досвіду швидко навчився усьому необхідному.

“Все, що навчився, все там. Все на позиціях, все в бою. Тримати лінію оборони, в принципі не дати ворогу прорватися – це основна наша бойова задача. Головне тримати кордон і все, не підпускати ворога і давати їм відсіч”, — каже Володимир Занько.

Володимир Занько. Суспільне Львів

Після повернення з передової Володимир займається підготовкою собак до служби на державних кордонах. Зараз у кінолога нова підопічна — п’ятимісячна німецька вівчарка Феста.

“Я думаю, це буде розшуковий пес. Вона має хорошу хватку, буде шукати злодіїв і буде їх ловити на кордонах. Вона в нас холерик, не спокійна, завжди бушує. А так собачка дуже здібна: і кусає добре, і вчиться добре всяких команд”, — каже кінолог.

Вівчарка Феста

Вівчарка Феста. Суспільне Львів

Володимир розповідає, на передовій головне чітко розуміти свої завдання і бути обачним, а ще мати мотивацію. Для нього це було бажання повернутися до своїх батьків живим, продовжити займатися кінологією, а ще — віра у перемогу.

“Перемога буде! Важко, але я думаю, якщо ми всі гуртом зберемося, коли ми всі разом підемо – то наша перемога буде дуже близька”, — додає чоловік.

Читайте також

Львівські прикордонники повернулися з Іспанії після реабілітації

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На Львівщині майбутні собаки-прикордонники склали іспити


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин