Суспільне мовлення

Варшава виділила два мільйони злотих для реабілітаційного центру “Незламні” у Львові

Варшава виділила два мільйони злотих для Національного центру реабілітації “Незламні” у Львові. Це майже 17, 5 мільйони гривень. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, який сьогодні перебуває з робочим відрядженням у столиці Польщі.

“Варшава виділила і вже навіть перерахувала 2 мільйони злотих для центру реабілітації “Незламні”. Тепер у нашому центрі з’явиться поверх Варшави. Ось цілком чіткий приклад, як багато може зробити одне місто. Я дякую меру міста та всій Варшаві за цю підтримку! Це важливо”, — повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Також, за словами Андрія Садового, Львів приєднався до альянсу Пакт вільних міст. Там вже є Варшава, Прага, Лондон, Берлін та ще 30 європейських міст.

“Я дуже радий, що ми можемо підтримати Львів. Хочемо підтримувати наших друзів з України саме в такий спосіб. А ініціатива UNBROKEN є справді фантастична і дуже потрібна. Я гордий, що Варшава має можливість її підтримувати, що і далі робитимемо”, — сказав мер Варшави Рафал Тшасковський.

Раніше 1 мільйон злотих для реабілітаційного центру “Незламні” виділила міська рада міста Гданськ.

Національний реабілітаційний центр “Незламні” (UNBROKEN) — це місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим встановлюють протези, які виготовляють у центрі. За рік у центрі “Незламні” безкоштовно протезували 150 українців. Окрім того, у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У квітні у центрі запрацював корпус реабілітації. Це 7 поверхів із необхідним обладнанням для відновлення.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин