Україна і світ

Варення з шовковиці на зиму: рецепт приготування

Шовковиця, або тутовник, ягода смачна та дуже корисна. Вона багата на вітаміни, мінерали та антиоксиданти.

Щоб зберегти її на зиму, пропонуємо рецепт варення з шовковиці. Ця апетитна заготівля має неперевершений смак та аромат.

Як варити варення з шовковиці

Варення з шовковиці можна використовувати не тільки як десерт, але і як начинку для пирогів, додавати до йогуртів чи морозива.

Інгредієнти:

  • шовковиця – 1 кг
  • цукор – 700 г
  • лимон (невеликий) – 1 шт.

Рецепт варення з шовковиці на зиму покроково:

  1. Ягоди перебираємо, видаляючи листочки та стебла. Викладаємо їх на друшляк і швиденько промиваємо. Даємо воді стекти.
  2. Лимон миємо, нарізаємо кубиками, видаляємо кісточки. Лимон надасть варенню легку кислинку та збереже насичений колір шовковиці.
  3. У каструлю викладаємо ягоди з лимоном, посипаємо цукром і злегка перемішуємо. Залишаємо за кімнатної температури на 3 години, щоб ягоди пустили сік.
  4. Варимо варення з шовковиці, періодично перемішуючи дерев’яною ложкою, близько 35-40 хвилин. Воно має стати густим і насиченим.
  5. Варення розливаємо у стерилізовані банки та закатуємо. Банки перевертаємо, укутуємо ковдрою і залишаємо до повного охолодження.

Зберігаємо варення з шовковиці у прохолодному темному місці.

Рецепти варення з шовковиці на зиму можуть бути різноманітними, залежно від вашого смаку та бажання експериментувати.

Ось варіанти, що додати у варення, щоб воно набуло більш насиченого смаку та аромату:

  • Апельсини. Наріжте тонкими скибочками зі шкіркою для приємної кислинки та цитрусового аромату.
  • Яблука чи груші. Наріжте фрукти маленькими кубиками та додайте до шовковиці для отримання густішого варення.
  • Вишня. Змішайте з шовковицею для отримання більш насиченого ягідного кисленького смаку.
  • Ваніль. Використовуйте ванілін чи ванільний цукор для додання приємного аромату.
  • Кориця. Додайте невелику паличку кориці або мелену корицю для теплих пряних ноток.
  • М’ята. Свіжа м’ята додасть варенню свіжості та легкої м’ятної нотки.
  • Коньяк чи ром. Невелика кількість цих напоїв додасть варенню пікантності.
  • Імбир. Тонкі скибочки свіжого кореня імбиру або тертий імбир додадуть варенню приємну гостроту.
  • Кокос. Тертий кокос додасть варенню екзотичний смак і аромат.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-18 14:00:26

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин