Україна і світ

Валерій Харчишин емоційно нагадав українцям про війну і висловився про переговори

Лідер гурту Друга ріка Валерій Харчишин звернувся до українців, які вважають, що повномасштабна війна – це не війна РФ проти України, а Володимира Путіна з Джо Байденом і Євросоюзом. Також він висловився з приводу мирних переговорів, і що вони можуть означати для нас.

Валерій Харчишин про війну і переговори з РФ

В Instagram-stories музиканта з’явилося відеозвернення до українців. Каже, кожен із нас має розуміти, що війна, яку розв’язав Путін і росіяни, ведеться не проти якоїсь конкретної групи наших громадян чи чогось іще, її мета – знищити все українське. Зараз наш народ бореться, щоб культурно, ментально і географічно залишатися на своїй землі.

Додає, війну за ідентичність, яка починається з мови, культури і з того, що ми споживаємо, ми ворогові свідомо чи несвідомо програвали протягом кількох останніх десятиліть. Адже саме з розуміння, хто ми і за що воюємо, починається довготривалий шлях до перемоги.

Зараз дивляться

– З’являється усвідомлення себе як носія культурної спадщини, як спадкоємця багатовікових традицій, історії та частини соціуму, який формує сучасну українську культуру. На цьому закінчується малорос і народжується українець як частина нації. Нації, яка формується тисячами життів, кров’ю, на власних дуже болючих помилках і причинно-наслідкових зв’язках, – наголосив Харчишин.

Валерій сказав, що війна не закінчиться так, як ми собі уявляємо і не варто навіть припускати думки, що колись ми знову зможемо дружити з ворогами. Не можна бути другом для того, хто бажав тебе вбити.

Каже, для того, щоб вижити, варіантів у два. Перший – прийняти “мир” на умовах ворога, тобто, здатися. Однак він не гарантує життя всім українцям.

– Ті, хто після проходження фільтрації залишиться в живих – стануть манкуртами і все одно не пануватимуть, а стануть або продовжать бути другосортними білковим робочим матеріалом для “титульної нації носіїв мови і культури”, яка прийде на “свою споконвіку російську землю наводити лад”, – зазначив Валерій.

Другий варіант – боротися, починаючи з себе, викорінюючи в собі все російське, і формуючи націю. Ми є географічним центром Європи, і від нас залежить, наскільки і в який бік він зміститься. Чи станемо ми центром не тільки географічно, а й політично, ментально, культурно та економічно.

Харчишин наголосив, що тільки від кожного з нас залежить, як швидко ми поборемо цю “пандемію”, і ми ніколи не повинні будемо забути, скільки горя принесла нам РФ.

– Дорогі українці, тільки ми обираємо – бути рівними серед рівних, вільними серед вільних. Тільки від нас залежить, чи буде в нас країна і чи буде вона нашою. Не шукайте іншої незрозумілої причини війни. Вона неодноразово доведена і в різний спосіб підтверджена одвічним сусідом-нелюдом: вони – за смерть, ми – за життя, – наголосив Харчишин.

Музикант додав, що не варто ділити росіян на хороших і поганих, вони не потрібні ні нам, ні нашим нащадкам узагалі. Це – абсолютне зло, яке має одну конкретну якісну характеристику. А зло слід ліквідувати.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-11 13:06:09