Україна і світ

Гарріс обігнала Трампа у передвиборчих перегонах

Фото: Факти ICTV

Кандидатка у президенти США від демократів Камала Гарріс випереджає республіканця Дональда Трампа на один відсотковий пункт, скорочуючи розрив, який утворився в останні тижні передвиборчих перегонів чинного президента Джо Байдена.

Це випливає з нового соціологічного дослідження, проведеного Reuters/Ipsos у період із 26 до 28 липня.

Гарріс випереджає Трампа – опитування

– Триденне опитування, завершене в неділю, засвідчило, що віцепрезидента Гарріса підтримують 43% зареєстрованих виборців, а колишнього президента Трампа – 42%, що в межах похибки в 3,5 відсоткового пункту.

Водночас опитування Reuters/Ipsos, проведене минулого тижня, показало, що Гарріс набирає 44%-42%.

Зараз дивляться

За останні 10 днів Гарріс зміцнила свої позиції як кандидата від демократів, після того як 81-річний Байден поступився зростаючому тиску всередині своєї партії і вибув із передвиборчих перегонів. Відтоді на виборчу кампанію Гарріс обрушився шквал пожертвувань і підтримки.

Загалом, за останній місяць виборці стали ставитися до Гарріс більш прихильно, пише Reuters.

За даними опитування, 46% виборців ставляться до неї позитивно проти 51%, які ставляться до неї негативно. Це можна порівняти з 40% сприятливих і 57% несприятливих думок в опитуванні Reuters/Ipsos, проведеному 2 липня.

При цьому сприятливе ставлення до Трампа за цей час змінилося незначно: в останньому опитуванні 41 % зареєстрованих виборців оцінили його позитивно, а 56 % – несприятливо.

Опитування також показало, що зареєстровані виборці надають перевагу підходу Трампа до економіки, імміграції та злочинності, тоді як щодо Гарріс вважають, що в неї найкращий план з охорони здоров’я.

Пошук віцепрезидента для Гарріс

Примітно, що Камала Гарріс та її кампанія продовжують за зачиненими дверима перевіряти потенційних кандидатів на роль віцепрезидентки, і вибір може бути зроблений найближчим часом, коли Гарріс готуватиметься до кампанії разом із цією людиною в конкурентних штатах наступного тижня.

Претендентам на цю посаду ще належить створити великий національний профіль, свідчать результати опитування.

Так, сенатор США і колишній астронавт Марк Келлі з Аризони отримав найвищий рейтинг сприяння серед цієї групи – 32 %, за ним ідуть губернатори Джош Шапіро з Пенсільванії – 27 %, Енді Бешір з Кентуккі – 20 %, Джей Бі Пріцкер з Іллінойсу – 14 % і Тім Вальц з Міннесоти – 11 %.

При цьому близько половини зареєстрованих виборців, які взяли участь в опитуванні, заявили, що не чули про Келлі і ще менше знайомі з іншими кандидатами.

Міністр транспорту Піт Буттіджич не був включений в останнє опитування, але 37% зареєстрованих виборців, які брали участь в опитуванні минулого тижня, позитивно відгукуються про нього.

Зазначимо, що загальнонаціональні опитування визначають підтримку політиків американськими виборцями, але президентське крісло зазвичай дістається штатам-конкурентам, таким як Аризона, Мічиган і Пенсільванія, які змінюють баланс у Колегії вибірників США.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-31 00:33:08