Україна і світ

ЗСУ використовують на полі бою дрони-дракони: що про них відомо

Фото: Генштаб ЗСУ

Українські військові використовують проти російських окупантів на полі бою вогнеметні дрони-дракони з термітною сумішшю. Головна задача такої зброї – випалити ворожу піхоту в посадці.

Дрони-дракони з термітною сумішшю

За інформацією видання CNN, Україна використовує у війні флот вогнеметних дронів-драконів. Це сучасний варіант боєприпасів, які мали жахливий ефект під час Першої та Другої світової воєн.

Термітна суміш з алюмінієвого порошку та оксиду заліза горить при температурі до 2,2 тис. градусів за Цельсієм.

Зараз дивляться

Коли терміт падає з безпілотника, то нагадує вогонь, який виривається з пащі міфічного дракона – так дрони отримали назву.

Колишній офіцер британської армії Ніколас Драммонд заявив, що використання терміту з безпілотника є досить інноваційним рішенням. На його думку, це має більше психологічний, ніж фізичний ефект.

Він припустив, що використання таких безпілотників навряд чи може змінити перебіг бойових дій, але після такого російські окупанти отримають ще одну причину боятися українських безпілотників.

Термітна суміш на фронті

У матеріалі видання йдеться, що термітна суміш може легко пропалити майже все, включаючи метал, тому від нього мало що можна захистити.

Терміт відкрив німецький хімік у 1890-х роках. Спочатку його використовували для зварювання залізничних колій. Однак потім його почали використовувати для досягнення військових цілей.

Зокрема, німецькі війська скидували термітну суміш над Великою Британією під час Першої світової війни. Інші країни використовували також термітні авіабомби у часи Другої світової війни.

Терміт – це лише один із видів запалювальної зброї. В Управлінні ООН з питань роззброєння стверджують, що він може спричинити масові руйнування і шкоду навколишньому середовищу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Згідно з міжнародним правом, терміт не заборонений у військових діях, але його використання на цивільних об’єктах заборонено через жахливі наслідки для організму людей.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-08 23:32:54