Львівський портал

В «Укренерго» розповіли, як вимикатимуть світло 25 травня

У суботу, 25 травня, графіки погодинних знеструмлень діятимуть по всій території України для побутових і промислових споживачів у години максимального вечірнього споживання – з 20:00 до 22:00. Про це Львівському порталу повідомили в «Укренерго».

Відтак 25 травня українці матимуть світло протягом усього дня, графіки відключення застосують лише ввечері на дві години.

Енергоживлення об’єктів критичної інфраструктури, які виконують функцію життєзабезпечення населення, обмежувати не будуть.

Зазначимо, що головна причина обмеження електропостачання – наслідки ракетних ударів РФ по українських електростанціях. Внаслідок п’яти масованих ракетних атак із березня по травень великі теплові та гідроелектростанції більше не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як раніше. В енергосистемі виник значний дефіцит, який навіть не покриває експорт.

Мешканці Львівщини дізнатись свою групу відключень можуть:

  • На сайті «Львівобленерго» в розділі «Чому немає світла»;
  • У чат-боті «Львівобленерго» у Viber (для побутових споживачів);
  • У чат-боті «Львівобленерго» у Telegram (для побутових споживачів);
  • У чат-боті «Львівобленерго Бізнес» у Viber (для юридичних споживачів);
  • У чат-боті «Львівобленерго Бізнес» у Telegram (для юридичних споживачів).

Нагадаємо, вимикати світло у всіх областях України почали ввечері 14 травня, причина – брак потужності в енергосистемі. Наразі графіки не є сталими, ситуація змінюється щодня.

Водночас усіх споживачів закликають економити електрику: не вмикайте енергоємні електроприлади щодня з 19:00 до 22:00, перейдіть на енергозберігальні лампи. У цей час просять не користуватися кондиціонерами, електрочайниками, порохотягами, бойлерами, обігрівачами, прасками, пральними машинами, мікрохвильовими печами та електропічками.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-24 18:51:27

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин