Суспільне мовлення

В Україні стартував проєкт з відновлення вантажівок для армії: долучились львів’яни

В Україні стартував проєкт з відновлення вантажівок для армії. Благодійники ремонтують старі вантажівки, які є на базах зберігання ЗСУ, щоб відправити їх на фронт. Про це Суспільному розповів військовослужбовець ЗСУ Роман Городечний.

Загальнонаціональний проєкт має назву “Тачки на ТрОкачку”. Львівський підприємець та військовослужбовець ЗСУ Роман Городечний — один із ініціаторів проєкту. За його словами, такі автомобілі дуже важливі для військових.

“Є багато автомобілів, які вже списують, але ми дослідили ці автомобілі і зрозуміли, що їх можна “підняти з колін” і запустити в роботу, що це доволі швидко і недорого”, — каже військовослужбовець Роман Городечний.

Військовослужбовець Роман Городечний. Суспільне Львів

Вартість відновлення однієї вантажівки коштує до 3 тисяч доларів. Ремонтують машини радянського виробництва та бронетранспортери.

“Як виглядає процедура: частина пише, що їм треба такі машини для таких задач, ми кажемо які є машини, вони вибирають і потім починається процес юридичний. В цей період ми їх збираємо, ремонтуємо і відвозимо в бойову частину”, — каже військовослужбовець Роман Городечний.

В Україні запустили проєкт з відновлення вантажівок для армії: долучились львів'яни

Машина, яку у межах проєкту “Тачка на ТрОкачку” відремонтували для ЗСУ. Суспільне Львів

Проєкт стартував у жовтні. За цей час відремонтували 20 старих машин з баз зберігання ЗСУ.

“Ми маємо свої внутрішні реєстри, де накопичуємо всю інформацію про автомобілі, запчастини, роботи. На щомісячній основі будемо створювати звіти, які будуть викладатися на нашому сайті”, — каже підприємець Дмитро Ковальчук.

У планах організаторів проєкту відремонтувати ще 4000 вантажівок.

Читайте також

На Львівщині жителі трьох сіл об`єдналися, аби разом допомагати ЗСУ

Понад мільйон на потреби ЗСУ зібрав 8-річний волонтер із Львівщини Юрій Напора

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Музеї Франка на Львівщині виростили понад тонну картоплі для ЗСУ


Джерело: Суспільне мовлення України