Україна і світ

Уряд виділив 24 млрд грн на закупівлю безпілотників для Сил оборони

Ілюстративне фото

Кабінет Міністрів України сьогодні затвердив рішення виділити 24 мільярдів гривень на закупівлю безпілотників для Сил безпеки й оборони.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Україна у війні з росією робить ставку на інновації, асиметричні відповіді та підходи. У цьому запорука нашої стійкості та майбутньої перемоги», — сказав глава уряду.

Денис Шмигаль додав, що у виробництві та застосуванні безпілотників Україна зробила справжній прорив. Державою вже законтрактовано 1 млн дронів, 500 українських компаній виробляють БПЛА.

Він також повідомив, уряд виконує доручення Верховного головнокомандувача і схвалив законопроєкт, що законодавчо утверджує існування Сил безпілотних систем.

«За ініціативи Президента Володимира Зеленського в структурі ЗСУ створений окремий рід військ — Сили безпілотних систем. Україна — перша держава у світі, яка завершує їх комплектування», — додав Денис Шмигаль.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, з початку 2024 року «Агенція оборонних закупівель» Міністерства оборони України закупила БПЛА та безпілотних літальних комплексів уже на 30 мільярдів гривень.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-08-20 13:21:56