Суспільне мовлення

Уламок снаряду застряг біля серця: у Львові лікують підлітка з Бахмута

У Львові лікують 16-річного Микиту з Бахмута, що на Донеччині. Хлопець отримав поранення під час артобстрілу. У його грудній порожнині, за кілька міліметрів від аорти, застряг 3-сантиметровий уламок. Про це повідомили у Першому медоб’єднанні Львова.

31 січня 2023 року під час артобстрілу загинуло 2 людей, 4 отримали поранення, серед них — Микита. Хлопець отримав важке мінно-вибухове поранення з численними переломами рук і ніг, а також пошкодженням лівої легені.

“Це було в нас на “Новому ринку”, вони пішли туди за водою, ну і продавчиням допомагали. Мені зателефонував двоюрідний брат і сказав, що Микита у важкому стані”, — розповідає сестра Микити Ольга.

Фото: Перше ТМО Львова

Микиту “швидкою” доправили до лікарні в Дніпрі, там медики стабілізували стан хлопця. Далі — евакуаційним потягом Микита приїхав у Львів.

“Цей уламок мав би пошкодити стінку судини. Якимось дивом уламок просто застряг між двома судинами, не пошкодив їхні стінки. Якби уламок повністю розірвав стінку судини, то дитина б загинула на місці від критичної кровотечі. Але дитина жива, прооперована, уламок видалено без критичних наслідків для організму”, — каже завідувач відділення хірургії Олександр Калінчук.

Львівські лікарі виконали дві операції: малоінвазивно видалили уламок із грудної порожнини, а потім — дрібні уламки з м’яких тканин, стегна та плеча.

Уламок снаряду застряг біля серця: у Львові лікують підлітка з Бахмута

Фото: Перше ТМО Львова

Травми більше не загрожують життю Микити. Попереду у хлопця тривалий процес відновлення. Для цього з ним кожен день по кілька годин працюють фахівці з реабілітації.

Читайте також

“Донечка зможе усміхатися”: у Львові прооперували дитину з Бахмута

Лікарі рятують від ампутації: у Львові лікується жінка з Бахмута

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У центр “Незламні” госпіталізували чоловіка, жінку та їхню дворічну доньку з Бахмута


Джерело: Суспільне мовлення України