Львівський портал

«Укренерго» скасувало відключення світла до вечора

Енергетики скасували дію графіків погодинних відключень з 11:00 до 17:00. Однак, з 17:00 до 00:00 обмеження споживання електроенергії все ж таки діятимуть у всіх регіонах. Про це Львівському порталу повідомили в «Укренерго».

З 11:00 до 17:00 Диспетчерський центр «Укренерго» скасував обмеження споживання в усіх областях. Це стало можливим завдяки зменшенню хмарності в усіх регіонах.

«Промислові та дахові сонячні електростанції збільшили обсяги виробництва, відповідно – дефіцит в енергосистемі зменшився. Також українська енергосистема на запит оператора енергосистеми Польщі приймає надлишки електроенергії з цієї країни», – йдеться у повідомленні.

Увечері графіки погодинних відключень будуть діяти в усіх регіонах України для промислових та побутових споживачів з 17:00 до 00:00.

З метою зменшення навантаження на енергосистему України у вечірній та нічний час, «Укренерго» просить українців перенести використання енергоємних приладів на денні години.

Раніше повідомлялося, що 21 травня по всій Україні діятимуть погодинні відключення електроенергії для промислових та побутових споживачів.

Зазначимо, «Укренерго» ввело графіки відключень у всіх регіонах України. У Львові та області графіки аварійних знеструмлень запровадили з 14 травня через брак потужності в енергосистемі, що виникла через атаку рашистів.

Як відомо, людей закликають не вмикати енергоємні електроприлади з 19:00 до 22:00 год та застосовувати енергозберігальні лампи. У цей період доби закликають не користуватися кондиціонерами, електрочайниками, порохотягами, бойлерами, обігрівачами, прасками, пральними машинами, мікрохвильовими печами та електропічками.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-21 12:02:53

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин