Львівський портал

«Укренерго» не планує вимикати світло 26 травня

У неділю, 26 травня, в усіх регіонах України не планують застосовувати графіки знеструмлень. Про це Львівському порталу повідомили в «Укренерго».

Протягом доби енергетики наразі не планують вимикати світло побутовим і промисловим споживачам. Утім ситуація в енергосистемі ще може змінитись, тому якщо знеструмлення таки введуть, про це повідомлять додатково.

Зазначимо, що головна причина обмеження електропостачання – наслідки ракетних ударів РФ по українських електростанціях. Внаслідок п’яти масованих ракетних атак із березня по травень великі теплові та гідроелектростанції більше не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як раніше. В енергосистемі виник значний дефіцит, який навіть не покриває експорт.

Вимикати світло у всіх областях України почали ввечері 14 травня, причина – брак потужності в енергосистемі. Наразі графіки не є сталими, ситуація змінюється щодня.

Водночас усіх споживачів закликають економити електрику: не вмикайте енергоємні електроприлади щодня з 19:00 до 22:00, перейдіть на енергозберігальні лампи. У цей час просять не користуватися кондиціонерами, електрочайниками, порохотягами, бойлерами, обігрівачами, прасками, пральними машинами, мікрохвильовими печами та електропічками.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-25 19:30:24

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин