Львівський портал

«Укренерго» додало ще дві години до знеструмлень 25 травня

У суботу, 25 травня, вечірні вимкнення світла збільшать ще на дві години – з 20:00 до 00:00. Про це Львівському порталу повідомили в «Укренерго».

Так, в усіх регіонах України подовжили графік обмеження електропостачання для побутових і промислових споживачів. Попередньо енергетики планували знеструмлення з 20:00 до 22:00, проте тепер їх збільшили – з 20:00 і до півночі.

Енергоживлення об’єктів критичної інфраструктури, які виконують функцію життєзабезпечення населення, обмежувати не будуть.

Зазначимо, що головна причина обмеження електропостачання – наслідки ракетних ударів РФ по українських електростанціях. Внаслідок п’яти масованих ракетних атак із березня по травень великі теплові та гідроелектростанції більше не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як раніше. В енергосистемі виник значний дефіцит, який навіть не покриває експорт.

Мешканці Львівщини дізнатись свою групу відключень можуть:

  • На сайті «Львівобленерго» в розділі «Чому немає світла»;
  • У чат-боті «Львівобленерго» у Viber (для побутових споживачів);
  • У чат-боті «Львівобленерго» у Telegram (для побутових споживачів);
  • У чат-боті «Львівобленерго Бізнес» у Viber (для юридичних споживачів);
  • У чат-боті «Львівобленерго Бізнес» у Telegram (для юридичних споживачів).

Нагадаємо, вимикати світло у всіх областях України почали ввечері 14 травня, причина – брак потужності в енергосистемі. Наразі графіки не є сталими, ситуація змінюється щодня.

Водночас усіх споживачів закликають економити електрику: не вмикайте енергоємні електроприлади щодня з 19:00 до 22:00, перейдіть на енергозберігальні лампи. У цей час просять не користуватися кондиціонерами, електрочайниками, порохотягами, бойлерами, обігрівачами, прасками, пральними машинами, мікрохвильовими печами та електропічками.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-25 12:43:39

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин