Україна і світ

Україні не вистачатиме 4,5 млн працівників для зростання економіки

Для зростання економіки у майбутньому Україні необхідно 4,5 мільйона працівників.

Про це заявила заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна під час зустрічі керівництва Міністерства економіки з представниками місії МВФ в Україні

Україні не вистачатиме працівників для зростання економіки: деталі

Під час зустрічі йшлося про те, що демографічна ситуація в Україні і, зокрема, наявність трудових ресурсів – один з найважливіших чинників, який суттєво впливає на економіку сьогодні та впливатиме на динаміку її зростання у майбутньому. 

Зараз дивляться

Зокрема, через війну, виїзд українців за кордон та внутрішню міграцію в державі існує кадровий дефіцит та структурне безробіття.  

Заступниця очільника Мінекономіки Тетяна Бережна зазначила, що якщо у 2021 році офіційний ринок праці нараховував 11,5 мільйона працівників, то у 2023 році ця цифра зменшилася до 9 мільйонів офіційно працевлаштованих.  

– За попередніми розрахунками, для того, щоб забезпечити щорічне зростання ВПП до 2030 року на 7% нам потрібно 4,5 мільйона працівників додатково, – наголосила Бережна.

Своєю чергою, заступник міністра економіки Олексій Соболев зазначив, що за підсумками шести місяців ВВП виріс на 4,1%, а зростання за підсумками року очікується на рівні 3,5%. 

– Що стосується прогнозних макропоказників на 2025–2027 роки, то базовий сценарій, затверджений нещодавно урядом, враховує, як безпекові фактори, так і інші чинники, частина яких випливає із безпекової ситуації, – повідомив  Соболев. 


Джерело: Мінекономіки
Економіка України, працевлаштування

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-22 14:13:05