Суспільне мовлення

Україна приєдналася до європейської програми “Механізм “Сполучення Європи”

У Львові підписали угоду між ЄС та Україною про приєднання України до європейської програми “Механізм “Сполучення Європи”. Як повідомила Комісарка ЄС щодо питань транспорту Адіна Велян — за угодою Україна отримає 33 мільярди євро на розбудову інфраструктури. Це стосується енергетичної, транспортної, а також цифрової інфраструктури.

За її словами, Україна стала першою країною, яка не бувши членом Європейського Союзу, підписала цей документ.

“Це дуже важлива програма. Україна стає інфраструктурною частиною всієї Європи. І ось цей бюджет, він є для транспортної інфраструктури, енергетичної і діджитал досить великим — це 33 мільярди євро до 2027 року”, — розповіла Комісарка ЄС щодо питань транспорту Адіна Велян.

За словами міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова, угода дозволяє розвивати прикордонну інфраструктуру України.

“Ми підписали угоду, яка дозволяє разом розвивати прикордонну інфраструктуру, наші пункти пропуску, дороги, транспортні коридори. У нас майже заблоковані порти Чорного моря, зернова ініціатива в травні показала, мабуть, найгірші результати за всі останні місяці. Тому всі альтернативні маршрути, всі експортні коридори, які можуть на себе взяти додатковий транспорт, додаткове навантаження — важливі”, — каже Олександр Кубраков.

Також сьогодні під час зустрічі обговорили можливості цієї угоди для Львівщини — це відкриття додаткових пунктів пропуску і можливу роботу аеропорту.

“Дякую за підняті питання, бо для нас можливе відкриття аеропорту — це для нас одна із таких речей, які ми дуже чекаємо. Це питання справді було підняте і ми надіємось на те, що, так як є зерновий коридор, так, можливо, буде і гуманітарний коридор, який може бути забезпечений Європейським Союзом”, — казав керівник Львівської ОВА Максим Козицький.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Цього року Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з державами-членами ЄС подало на розгляд шість пропозицій. Всі вони спрямовані на оптимізацію та модернізацію транспортних потоків з точки зору пропускної здатності інфраструктури на міжнародних автомобільних та залізничних пунктах пропуску.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин