Суспільне мовлення

Україна посіла друге місце у медальному заліку першого етапу Прем’єр-ліги з карате: всі результати

Медальний залік першого етапу сезону 2023.

Українські каратисти виступили на першому етапі Прем’єр-ліги WKF сезону 2023. Змагання відбулись у столиці Єгипту – Каїрі. Загалом у турнірі взяли участь 382 атлети з 58 країн світу.

Україну на цьому етапі представляли 22 спортсмени. Серед них – одна з лідерок збірної та срібна призерка Олімпіади-2020 у категорії до 55 кілограмів Анжеліка Терлюга.

Загалом на етапі у Каїрі шість українських каратистів здобули право боротися за медалі. Анна Проценко (-55 кг), Олександра Шолохова (-61 кг) та Валерій Чоботар (-84) стали учасниками фіналів за “золото”, а Терлюга, Катерина Крива та Юлія Палашевська (обидві -50 кг) – змагались за “бронзу”. У золотих фіналах українські атлети виграли усі свої матчі.

Проценко на шляху до своєї перемоги здолала Терлюгу. У півфіналі Анна залишила поза боротьбою за “золото” Марину Садигову, а в фіналі українка була сильнішою за єгиптянку Сальму Хассан, у якої виграла за рішенням суддів. Для 24-річної Проценко ця перемога стала першою на рівні топ-турнірів WKF.

Натомість чемпіонка України з карате Олександра Шолохова вдруге поспіль виборола “золото” у Каїрі. У 2022 році українська атлетка стала у столиці Єгипту першою на етапі Серії А. Попри це цьогорічна золота медаль також стала для Шолохової першою у Прем’єр-лізі. У фіналі змагань україна мінімально перемогла єгиптянку Нурсін Алі – 1:0.

Третю золоту медаль для України на цих змаганнях у чоловічій сітці здобув чернівчанин Валерій Чоботар. 29-річний каратист у фіналі переміг італійця Маттео Фіоре з рахунком 1:0.

У бронзових фіналах лише Юлія Палашевська зуміла вибороти медаль. Чинна чемпіонка України у своїй ваговій категорії повторила “бронзу” минулого року у Каїрі, коли вона стала призеркою етапу Серії А.

Анжеліка Терлюга та Катерина Крива не змогли завоювати призові місця, зазнавши поразки у бронзових фіналах. Терлюга програла азербайджанці Марині Садиговій (3:5), а Крива поступилась Хайме Ельхайті з Марокко з рахунком 1:2.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У загальному медальному заліку першого етапу Прем’єр-ліги Україна поступилась лише Єгипту. При цьому українські каратисти розділили перше місце з господарями турніру за кількістю золотих медалей.

Медальний залік першого етапу Прем’єр-ліги WKF сезону 2023

  1. Єгипет – 3 “золота” + 3 “срібла” + 7 “бронз” = 13 медалей
  2. Україна – 3 + 0 + 1 = 4
  3. Японія – 2 + 0 + 4 = 6
  4. Казахстан – 1 + 1 + 2 = 4
  5. Іспанія – 1 + 1 + 0 = 2
  6. Франція – 1 + 0 + 1 = 3
  7. Швейцарія – 1 + 0 + 0 = 1

Що відомо

  • Наступний етап Прем’єр-ліги з карате пройде 12-14 травня в марокканському Рабаті.
  • Попередній етап Прем’єр-ліги WKF відбувся у вересні 2022 року у Баку. Тоді Україна завоювала шість медалей.
  • Після дебюту карате на літній Олімпіади-2020 в Токіо дисципліна не буде представлена на Іграх-2024 у Парижі. Проте наразі обговорюється можливість включення карате до програми літньої Олімпіади-2028, які прийматиме Лос-Анджелес.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин