Україна і світ

Україна отримає ще один Patriot – подарунок від Румунії

В Румунії Верховна ради оборони країни (CSAT) 20 червня ухвалила рішення щодо передання Україні однієї системи ППО Patriot.

Про це повідомляє румунський телеканал Digi24.ro.

Україна отримає ще один ЗРК Patriot

– З огляду на значне погіршення ситуації з безпекою в Україні в результаті постійних і масованих нападів Росії на цивільне населення та інфраструктуру, особливо енергетичну, а також регіональні наслідки цієї ситуації, зокрема для безпеки Румунії, в тісній координації з членами Альянсу, члени Ради вирішили передати Україні систему Patriot, – йдеться в повідомленні CSAT.

Зараз дивляться

Там також зазначили, що це пожертвування робиться за умови, що Румунія отримає від союзників аналогічну або еквівалентну систему, яка “відповідатиме потребам забезпечення захисту національного повітряного простору, модернізації Румунської армії та забезпечення оперативної сумісності з системою НАТО, водночас необхідно знайти тимчасове рішення для покриття створеної в такий спосіб оперативної вразливості”.

– Позиція Румунії є і залишатиметься однозначною у своїй багатовимірній підтримці України, поряд із міжнародним співтовариством, у її законному праві на самооборону від незаконної та неспровокованої агресії Росії, – наголошується в повідомленні.

Керівник Офісу президента Адрій Єрмак у своєму Telegram-каналі вже подякував Румунії за це рішення у звичній манері, перед цим написавши, що Patriot буде більше.

На початку червня прем’єр-міністр Румунії Марчел Чолаку говорив, що вони шукають рішення щодо передання зенітно-ракетних установок Patriot Україні.

Джерело: Digi24.ro

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-20 15:34:01