Суспільне мовлення

У Західноукраїнському дитячому медцентрі відкрили нові ізолятори для пацієнтів

У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі реконструювали частину приймального відділення. Там відкрили нові ізолятори для важкохворих пацієнтів. Це дві ізоляційні кімнати і маршрутизатор. Тепер у центрі є 5 ізоляторів.

Насамперед ці палати використовуватимуть для ізоляції пацієнтів у імунодепресивних станах, каже завідувач приймального відділення Західноукраїнського дитячого медцентру Костянтин Назаров.

Приймальне відділення у Західноукраїнському дитячому медцентрі. Суспільне Львів

“Це пацієнти, які отримують хіміотерапію. Це наша основна категорія пацієнтів: онкологічні, онкогематологічні, орфанні пацієнти. Тут є можливість заізолювати пацієнтів, тобто один пацієнт і один хтось з батьків. Іноді пацієнт, який в імуносупресії, може становити загрозу для інших пацієнтів, тому що в нього є якісь мікроби, які не бажано вносити у відділення”, — розповідає Костянтин Назаров.

На відкриття запросили пацієнтів лікарні. Вони виконували роль лікарів, а лікарі — пацієнтів.

У Західноукраїнському дитячому медцентрі провели реконструкцію приймального відділення

Діти оглядають пацієнтів під час відкриття ізоляторів у приймальному відділенні. Суспільне Львів

“Це дуже важливо, бо до нас прибувають багато важкохворих дітей і іноді необхідний час для прийняття рішення, але потрібний комфортний простір для сім’ї, і для ізоляції пацієнта, бо ми не знаємо, що з ним або чи може він становити загрозу для інших або навпаки. Одномоментно в лікарні перебуває від 100 до 150 важкохворих дітей. Вони постійно змінюються, хтось виписується, когось госпіталізують”, — каже керівник Західноукраїнського спеціалізованого медцентру Роман Кізима.

Реконструкцію провели за гроші благодійників.

У Західноукраїнському дитячому медцентрі провели реконструкцію приймального відділення

У Західноукраїнському дитячому медцентрі провели реконструкцію приймального відділення. Суспільне Львів

“В першу чергу ми зробили зовнішню вентиляцію, що дуже класно — це повноцінний ізоляційній простір. Це дві ізоляційні кімнати і маршрутизатор. Ці палати обладнанні також зручними меблями, де батьки можуть бути зі своїми дітьми і не відходити від них, надавати їм психологічну підтримку в тому числі”, — каже керівниця Львівського осередку Благодійного фонду “Запорука” Наталія Болібрух.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ремонт тривав менш як два місяці і обійшовся у майже півтора мільйона гривень, каже Наталія Болібрух.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин