Суспільне мовлення

У відділеннях “Укрпошти” можна передплатити видання для дітей-сиріт та пенсіонерів: як діє акція у Львові

У відділеннях “Укрпошти” діє благодійна акція: працівники пропонують відвідувачам передплатити або придбати книги чи речі для дитячого закладу, також можна передплатити газети або ж журнали для пенсіонерів. Як це відбувається у Львові, дізнавалося Суспільне.

За словами начальниці відділу періодичних видань Наталії Товстоп’ят, таку акцію проводять щорічно.

“Кожного року “Укрпоштою” випускається каталог з переліком дитячих та молодіжних видань, які можна передплатити на адреси дитячих будинків. Тут також є адреси дитячих будинків, так що кожен охочий може це здійснити”, — каже жінка.

Передплатити видання можна для дітей-сиріт чи пенсіонерів. Суспільне Львів

За словами Аксенії Чорнобильської, львів’яни зазвичай купують речі для місцевих закладів, а вимушено переміщені люди скеровують для закладів у рідних областях.

“Ми наразі проводимо акцію, збираємо для дітей-сиріт посилку. У Львові є такий на вулиці Таджицькій, 21, наразі в них сімнадцять дітей дошкільного і молодшого шкільного віку. Ми збираємо там пластилін, фарби, альбоми для малювання, для розвитку мовлення”, — розповідає жінка.

Аксенія Чорнобильська розповідає про акцію

Аксенія Чорнобильська розповідає про акцію. Суспільне Львів

Окрім дитячих закладів можна передплатити газети чи журнали для пенсіонерів.

“Дуже часто люди із задоволенням передплачують для когось з пенсіонерів, а вони потім отримують пенсію і приносиш газету, кажеш, що от вам хтось передплатив, і вони дуже здивовані, дуже задоволені, інколи приходять тут і плачуть, дякують”, — говорить начальниця відділення “Укрпошти”.

Також можна здійснити передплату видань для мешканців геріатричного пансіонату. Такий у Львові розміщений на вулиці Медової Печери. Зокрема, там живе Анна Справа. Жінка розповідає, що любить читати книги і періодичні видання.

“Я читаю завжди, тому що я за спеціальністю філологиня і трохи працювала у галузі журналістики”, — говорить Анна Справа.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело: Суспільне мовлення України