Суспільне мовлення

У Стрийському парку Львова запрацювала дитяча залізниця

Сьогодні, 3 червня, Львівська дитяча залізниця відновила сезон. Перший потяг вирушив зі станції “Сонячна” у Стрийському парку. Про це повідомили на Facebook-сторінці АТ “Укрзалізниці”.

Для юних залізничників розпочалася літня практика. Діти будуть опановувати навички працівників залізниці.

“Діти будуть освоювати роботу машиніста локомотиву, помічника машиніста, провідника пасажирського вагона, чергового по станції, чергового стрілочного поста. Все це здійснюється під наглядом майстрів. Ми маємо двох досвідчених машиністів-інструкторів локомотивного депо і колійника”, — каже директор дитячої залізниці Дмитро Венгер.

Дитяча залізниця працюватиме на вихідні, а також у середу, четвер та п’ятницю за колективними замовленнями.

“За колективними замовленнями ми ще й організовуємо екскурсії, розповідаємо про історію дитячої залізниці, проводимо інструктаж з дітьми і дорослими по безпеці при знаходженні на залізничній колії. Зараз ми вже отримуємо замовлення від літніх таборів, а в липні-серпні як правило екскурсійні групи виявляють бажання проїхатись по Стрийському парку і послухати про дитячу залізницю”, — розповідає чоловік.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Маршрут зі станції Паркової і назад займає орієнтовно 20-25 хвилин. Відстань між станціями Паркова та Сонячна становить 1,2 км.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин