Суспільне мовлення

У селі Розвадів відновлюють житло, пошкоджене внаслідок витоку газу

У селі Розвадів на Львівщині, де минулого місяця стався витік газу, проводять роботи та відновлюють житло та господарство на двох подвір’ях. На одному подвір’ї роботи вже завершили. Як повідомив керівник громади Роман Сидор, роботи фінансує газовидобувна компанія “Горизонти”.

Як розповідали після витоку газу мешканці Розвадова Суспільному, причину того, що сталося, розглядають у діяльності бурової газової вишки “Горизонтів”.

У будинку родини Лашків у Розвадові проводять ремонт.

“Най тільки на моїй хаті то станеться, а більше ніхто такого не відчує, як ми вночі з дітьми…Як я собі це згадую, то мені не дуже добре говорити, емоції зашкалюють, коли згадую той день”, — каже мешканка Розвадова Ольга Лашків.

Подвір’я у Розвадові після витоку газу. Суспільне Львів

За словами Ольги Лашків, пустоти під будівлею засипали наприкінці квітня, а будинок ремонтує бригада будівельників впродовж двох тижнів.

“Ми зараз штукатуримо, хата почала тріскати і ми оббили всю штукатурку, зараз проводимо всі роботи, відновлюємо хату”, — каже будівельник Сергій Кожокарь.

У селі Розвадів відновлюють житло, яке зруйнувалося через витік газу

У селі Розвадів відновлюють житло, яке зруйнувалося через витік газу. Суспільне Львів

Опісля мають облагородити і територію навколо. Коли завершать роботи наразі не відомо.

“Минув місяць, хлопці демонтують все в будинку: стіни, підлогу, заліплюють всі ті тріщини, замурували три стіни, де були найбільші тріщини”, — каже мешканка Розвадова Ольга Лашків.

У селі Розвадів відновлюють житло, яке зруйнувалося через витік газу

У селі Розвадів відновлюють житло, яке зруйнувалося через витік газу. Суспільне Львів

Як повідомив керівник громади Роман Сидор, усі ці роботи фінансує газовидобувна компанія “Горизонти”, чия газовидобувна вишка працювала тоді поряд із Розвадовом.

“Будівельні роботи ще виконують на двох подвір’ях. Одні роботи тривають по такій присадибній ділянці: гараж і стайня, а в іншому повністю капітальний ремонт будівлі всередині, де найбільше люди постраждали. Фірма, яка проводила ці бурові роботи, проводить їм ремонти”, — каже керівник Розвадівської громади Роман Сидор.

У селі Розвадів відновлюють житло, яке зруйнувалося через витік газу

Будинок, який ремонтують. Суспільне Львів

Але, як каже Роман Сидор, що саме тоді сталось наразі не з’ясували остаточно. У Розвадові ще проводять дослідження.

“Є угода у нас із університетом нафти і газу з Івано-Франківська, спеціалісти обстежують, вимірюють відповідними приладами ситуацію, ґрунт там, пустоти збирають це все. У нас таких фахівців в сільській раді нема, а університет такий один на всю Україну”, — каже керівник Розвадівської громади Роман Сидор.

За словами Романа Сидора, проаналізувати відібрані у Розвадові зразки та оголосити результати таких досліджень мають за місяць.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Що відомо про витік газу у Розвадові

  • В ніч з 26 на 27 квітня у селі Розвадів Стрийського району стався витік газу. На території шести домогосподарств природний газ виходив з під-землі. Через це утворилися своєрідні “гейзери”.
  • 29 людей, зокрема 9 дітей, відселили до родичів. Газопостачання до села тимчасово припинили.
  • На місці відбулося засідання місцевої комісії ТЕБ та НС.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин