Суспільне мовлення

У селі на Львівщині запровадили карантин через сказ у собаки

У селі Унятичі Дрогобицької громади та його 5 кілометровій зоні запровадили карантин. Він триватиме до 22 травня 2023 року, за умов відсутності нових випадків захворювання тварин сказом. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Під час епідрозслідування у селі Унятичі, з’ясували, що інфікований собака перебував на прив’язі. За день до його загибелі працівники ветеринарної служби оглянули тварину. Ран від укусів на тварині не виявили, агресії не проявляла. Після смерті собаки власник розповів, що напередодні на подвір’ї, він помітив лисицю. Лабораторне дослідження підтвердило сказ у собаки.

“За результатами засідання Комісія вирішила: Дрогобицькому товариству УТМР та ДРТМіР “Лісівник” проводити заходи зі зменшення чисельності популяризації лисиць у лісових масивах. На час дії воєнного стану відстріл лисиць не проводили, що ймовірно призвело до поширення сказу серед свійських тварин”, — йдеться у повідомленні.

В селі Унятичі вакцинують всіх сприятливих до сказу тварин. Загалом у селі зафіксували 284 собак та 153 котів. Станом на 24 березня 2023 року щепили 125 собак та 93 котів. Мешканців закликають утримувати собак на прив’язі або у спеціальних вольєрах.

У Дрогобицькому районі це третє село, де від початку 2023 року запроваджують карантинні обмеження через сказ у тварин. У січні карантин запровадили у селі Доброгостів, а 9 березня у селі Грушів.

Читайте також

На Львівщині зафіксували ще один випадок сказу серед тварин

На Львівщині скажений собака покусав господаря

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У січні 2023 року кількість випадків сказу серед тварин на Львівщині зросла вп’ятеро


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин