Суспільне мовлення

У реанімації львівської інфекційної лікарні перебувають троє пацієнтів із COVID-19

У реанімації Львівської обласної інфекційної лікарні перебувають троє пацієнтів з діагнозом COVID-19. Усі вони зараз потребують кисню.

Як розповів Суспільному керівник лікарні Сергій Федоренко, ці люди жодного разу не були щеплені від ковіду. А коли відчули перші симптоми хвороби, то не звернулися до лікаря, оскільки сприйняли ці ознаки — гарячку, загальну слабість, незначний біль у горлі — як прояви вірусного захворювання.

За його словами, одного пацієнта скерував у лікарню сімейний лікар, іншого привезли родичі, ще одного — “швидка допомога”. В одного хворого COVID-19 виявили, провівши швидкий тест. А у двох інших — діагностували у лікарні.

“Завдяки інтенсивні терапії їхній стан покращується. На ранок сьогодні загрози життя вже немає. Вони у нас перебувають вже тиждень”, — каже Сергій Федоренко.

Всього у лікарні зараз перебуває понад 25 пацієнтів, хворих на коронавірус. Трьох сьогодні виписали, а ще двох — привезли.

“Ті, які лікуються поза реанімацією, отримали певну кількість щеплень. Є такі, що мають три та чотири щеплення. Але впродовж останніх кількох місяців не проводили ревакцинацію”, — пояснює керівник Львівської обласної інфекційної лікарні Сергій Федоренко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його словами, щеплення не гарантує того, що людина не захворіє. Воно рятує тільки від важкого перебігу хвороби.


Джерело: Суспільне мовлення України