Львівський портал

У Польщі жорстоко вбили та розчленували 48-річного українця

На агропідприємстві у населеному пункті Рокіціни на півночі Польщі жорстоко вбили 48-річного громадянина України. Після вбивства тіло чоловіка намагалися спалити у господарській будівлі. За підозрою у вбивстві слідчі арештували трьох громадян Польщі. Про це повідомив у коментарі Укрінформу прокурор районної прокуратури у Лемборку Поморського воєводства Патрик Вегнер.

«Заарештовано троє осіб. Один з підозрюваних у злочині був працедавцем, який надавав роботу і житло загиблому українцю, а інший – співробітником», – повідомив прокурор.

Вегнер зазначив, що прокуратура у співпраці з українськими консульством у Гданську і Прикордонною службою Польщі ще встановлюватиме повну інформацію про загиблого: коли він приїхав до Польщі і де до цього перебував. Попередньо слідство вже встановило, що чоловік жив сам, у Польщі в нього ще є сестра, а мати живе в Україні.

За словами прокурора, загиблий був єдиним українцем, який працював на цьому невеликому агропідприємстві, де розводять велику рогату худобу.

Він зазначив, що прокуратура намагається встановити мотив цього злочину, звертаючи увагу, що вбивство, скоріше за все не було скоєно на національному підґрунті. На його думку, на агресивні дії затриманих вплинуло розпивання алкоголю, оскільки злочин було вчинено у стані сильного алкогольного сп’яніння.

Прокурор повідомив, що працедавець убив українця з особливою жорстокістю. Слідство також встановило, що чоловік був схильний до насильства і бив своїх працівників.

Двом підозрюваним, які безпосередньо причетні до вбивства, загрожує довічне ув’язнення, а третій підозрюваній загрожує до п’яти років тюрми за ненадання допомоги і приховування слідів злочину.

Як повідомили польські ЗМІ, тіло українця виявили рятувальники у ніч проти 12 травня після пожежі в одному з господарських приміщень на агропідприємстві у населеному пункті Рокіціни Поморського воєводства Польщі.

Слідчі працювали на місці пожежі 16 годин, підозрюючи, що в цьому місці було скоєно злочин. Згодом обвинувачення у скоєнні вбивства було висунуто трьом громадянам Польщі. Один з чоловіків визнав свою провину, інший – ні.

Суд на прохання прокуратури дозволив на тимчасовий арешт підозрюваних у вбивстві на три місяці.

Місцеве видання TVP3 Gdańsk повідомило, що вбивство трапилось через гроші. За інформацією прокуратури, вони розчленували українця та спалили його тіло, щоб приховати сліди злочину.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-16 20:16:04