Суспільне мовлення

У місті на Львівщині демонтували вагончик-каплицю УПЦ МП

У понеділок, 24 квітня, у Золочеві на Львівщині демонтували вагончик-каплицю УПЦ МП. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Золочівської районної ради Орест Кавецький.

“Сьогодні великий день, день очищення Золочева від московської церкви. Вагончик демонтували і його передадуть військовим. Там вони будуть мати можливість молитися за здоров’я і майбутню перемогу. Слава нашим Збройним силам”, — сказав Орест Кавецький.

Влітку 2020 року мешканці Золочева виступили проти будівництва церкви Московського патріархату. Люди стверджували, що у місті на вулиці Труша, під виглядом будівництва приватного будинку насправді будують храм, де збиратимуться вірні Московського патріархату. А у вагончик, який привезли на територію подвір’я, люди збираються на молитву.

Золочів’яни звернулися і до голови ЛОДА Максима Козицького з вимогою не допустити будівництво храму УПЦ МП під виглядом житлового будинку на вул. Труша, 9. Тоді голова ЛОДА про ситуацію у Золочеві написав у Facebook, що у Золочеві не зареєстровано релігійних організацій УПЦ Московського патріархату.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На Львівщині люди виступили проти зведення церкви Московського патріархату


Джерело: Суспільне мовлення України