Суспільне мовлення

У Львові зросла кількість загиблих внаслідок ракетного удару до п’яти

У Львові зросла кількість загиблих внаслідок ракетного удару по житловому будинку до п’яти. Про це повідомила кореспондентка Суспільного з місця влучання ракети.

“Під час перевірки квартири на четвертому поверсі, була дальня кімната, яка виходила на протилежну вулицю. Під час обстеження, розбирання конструкцій, ми виявили тіло ще одного загиблого. Це жінка, тіло передали в карету швидкої”, — сказав речник рятувальників Віталій Туровцев.

Вік жінки уточнюють, додав Віталій Туровцев.

Як повідомили у Міністерстві внутрішніх справ, станом на 14:00 кількість поранених зросла до 40 людей.

“Врятовано 7 осіб, евакуйовано 64 особи. Роботи тривають. Вивезено 130 м³ уламків будівельних конструкцій. Розгорнуто 6 наметів для розміщення та харчування постраждалих, надання їм психологічної допомоги, з яких 2 від ДСНС”, — йдеться у повідомленні МВС.

За словами речника рятувальників Львівщини Віталія Туровцева, завали будинку рятувальники розбирають вручну.

“Туди ніяку техніку не заженеш, єдине що ми залучили — багатотонний кран, який допомагає нам забрати великі елементи конструкцій, будівельні балки, які тримали велику кількість будівельного сміття і поступово ми спускаємось донизу”, — розповідає Віталій Туровцев.

Станом на 15:40 мають до трьох метрів завалів, які потрібно розібрати, каже Віталій Туровцев.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За даними МВС України, психологи ДСНС надали допомогу 178 людям. Всього до робіт залучили 646 людей та 136 одиниць техніки, у тому числі від ДСНС — 256 рятувальників та 39 одиницю техніки, додали у МВС України.

Що відомо про ракетний удар по Львову 6 липня

  • 6 липня Росія завдала ракетного удару по Львову. Були влучання в об’єкт критичної інфраструктури та житловий будинок.
  • Як повідомив міністр МВС Ігор Клименко, у місті триває пошуково-рятувальна операція. Рятувальники продовжують розбирати завали. Також на місці працюють психологи.
  • Росія атакувала Львівщину десятьма крилатими ракетами “Калібр” — збити вдалось сім з них, повідомили в Повітряних силах ЗСУ.


Джерело: Суспільне мовлення України