Суспільне мовлення

У Львові збільшили кількість аварійних бригад, які визволяють людей з ліфтів

У Львові протягом місяця у ліфтах застрягло близько 1300 людей. На базі комунального підприємства “Львівсвітло” сформували додаткові аварійні бригади, які допомагають ліквідовувати різні аварійні ситуації, зокрема визволяти людей, які застрягли у ліфті. Суспільне дізнавалось як працюють аварійні бригади і скільки часу треба, аби визволити людей з ліфта.

За словами електромеханіка Івана Парія, люди застрягають у ліфтах переважно під час тривоги та під час відключення світла. Аварійним бригадам потрібно до години часу, щоб допомогти людині вибратись з ліфта. Аби це робити якомога швидше — збільшили кількість таких бригад і залучили механіків.

Раніше у Львові фіксували упродовж доби 5-6 випадків, коли люди застрягають у ліфтах. Зараз ця кількість збільшилася до 70, каже начальник дільниці ЛКП “Львівсвітло” Валерій Павловський.

“При екстреному відключенні буває одразу 30 застрягань. Першочергова задача — звільнити людей, тому що бувають вагітні жінки, інваліди, жінки з дітьми, тому намагаємося в першу чергу звільнити людей”, — каже Валерій Павловський.

Також він радить почекати бригаду з “Львівсвітла” та не ламати ліфт.

“Якщо бувають такі ситуації, коли треба трішки почекати, то прохання не підключати ні сусідів, ні кого, щоб не ламали двері. Краще почекати ще 5-15 хвилин і підійдуть хлопці і звільнять”, — каже начальник дільниці ЛКП “Львівсвітло” Валерій Павловський.

У міській раді просять людей обмежити користування ліфтами, а під час тривоги взагалі ними не користуватися.

Суспільне Львів

В одному із ОСББ міста проблему застрягання у ліфті вирішили, встановивши акумулятори, які дозволяють вийти з ліфта, коли немає електроенергії.

“Коли в нас виключається світло, то ліфт доїжджає до найближчого поверху і випускає людей. Як показала практика, дуже актуальна потреба в наш час”, — каже голова ОСББ Ігор Крук.

У Львові збільшили кількість аварійних бригад, які визволяють людей з ліфтів

Голова ОСББ Ігор Крук. Суспільне Львів

А в одній із багатоповерхівок мешканці залишили пакетик з “аварійним набором” на випадок, якщо хтось застрягне у ліфті під час вимкнення світла. Зазвичай туди кладуть воду, печиво, ліхтарик, серветки.

У Львові збільшили кількість аварійних бригад, які визволяють людей з ліфтів

Аварійний набір. Суспільне Львів

Психологи радять, якщо ви опинилися в ліфті, який застряг, заспокоїтись і відновити контроль над собою. Наприклад, можна робити дихальні вправи.

“Це дихання по квадрату або дихання 4-8, коли ми на рахунок 4 вдихаємо і на рахунок 8 повільно видихаємо через рот. Також це можуть бути вправи на заземлення або від стресу допомагають кроки, якщо ліфт дозволяє робити невеликі кроки туди сюди, аби встановити контакт з тілом”, — каже психологиня Другого медоб’єднання Андріана Ткач.

У Львові збільшили кількість аварійних бригад, які визволяють людей з ліфтів

Психологиня Другого медоб’єднання Андріана Ткак. Суспільне Львів

Якщо ж ви все-таки застрягли у ліфті телефонуйте на “Гарячу лінія міста” — 1580 або ж в аварійну службу номери, якої вказані у ліфті.

Читайте також

Спрощують меню та подають холодні напої: як працюють львівські заклади без світла

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Львівська міськрада отримала понад 40 заявок на відшкодування вартості генераторів


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин