Суспільне мовлення

У Львові завершують реконструкцію вулиці Шевченка

На вулиці Шевченка завершують ремонт. Відкрити вулицю для руху транспорту планують наступного тижня. Про це Суспільному розповів директор комунального підприємства “Львівавтодор” Микола Власюк.

25 травня на вулиці Шевченка стелили останній шар асфальту, а також облаштовували нову трамвайну контактну мережу.

“Ми зараз на стадії завершення всіх будівельних робіт на цій вулиці. Вчора (24 травня, — ред.)завершили асфальтування велодоріжок і велосмуг. Сьогодні (25 травня, — ред.) розпочали асфальтування третього шару на смузі для автомобілів і на велосмугах, що йдуть в рівень з дорогою”, — говорить директор комунального підприємства “Львівавтодор” Микола Власюк.

Фото: Суспільне Львів

“Влаштовуємо хідники, встановлюємо паркувальні стовпчики, в процесі облаштування контактної мережі трамвайної лінії і укладання останнього шару асфальту. Замінили всі комунікації, каналізаційний колектор, два водопроводи, підключення газопроводів до будинків”, —каже інженер підрядної організації Віктор Хомин.

За словами Миколи Власюка, на Шевченка облаштували велосмуги та велодоріжки загальною протяжністю 2 кілометри, також там будуть окремі смуги для громадського транспорту.

“Виокремили смуги громадського транспорту, смуги для іншого транспорту і для інших учасників дорожнього руху. Є окрема смуга громадського транспорту. Далі — йде смуга для проїзду автомобілів і велосмуга. Потім йдуть хідники для пішоходів. В окремих місцях, в залежності від ширини вулиці, велосмуга переходить в велодоріжку”, — говорить Микола Власюк.

У Львові завершують реконструкцію вулиці Шевченка

Фото: Суспільне Львів

Відкрити вулицю Шевченка для проїзду планують наступного тижня. Точної дати у “Львівавтодор” поки не називають. Після відкриття вулиці трамвай №7 відновить свій маршрут.

“Восени буде максимальне навантаження і ми зможемо коректно дивитися: чи працюватиме організація дорожнього руху, чи її треба буде оптимізувати. Мова йде про квазі-кільце. Осінь покаже — чи впорається воно”, — каже засновник ГО “За якісний транспорт” Святослав Товстига.

На вулиці Шевченка окрім проїзної частини, зробили реконструкцію всіх інженерних мереж, нові трамвайні колії, облаштували нові тротуари і пішохідні зони та благоустрій вуличного простору. За словами директора Львівавтодору, реконструкція вулиці Шевченка, вартувала 186 мільйонів гривень.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Що відомо про реконструкцію вулиці Шевченка

  • У січні 2020 року розпочався капітальний ремонт вулиці Шевченка. Вартість робіт тоді мала становити 90 млн грн.
  • Перший етап ремонту закінчився облаштуванням квазі-кільця на перетині вулиць Левандівська, Залізнична та Шевченка. Другий етап реконструкції закінчився 30 грудня облаштуванням ділянки від вулиці Ярослава Мудрого до Хорватської
  • В червні 2021 року на ремонт закрили ділянку від вулиці Залізничної до вулиці Єрошенка.
  • У вересні того ж року на ремонт закрили ще одну ділянку вулиці Шевченка — від вулиці Єрошенка до вулиці Яцкова.
  • 12 вересня 2022 року у Львові відкрили для руху транспорту частину вулиці Шевченка — від вулиці Залізничної до Яцкова. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.
  • 16 червня 2022 року у Львові відкрили для руху транспорту частину вулиці Шевченка — ділянку від вулиці Залізничної до Юнаківа. Це близько 300 метрів шляху.
  • У березня 2023 року керівник “Львівавтодору” Микола Власюк повідомив Суспільному, що до кінця травня планують завершити ремонт вулиці Шевченка та запустити всі види транспорту, зокрема і трамвай.
  • 14 квітня 2023 року фахівці почали монтувати трамвайні плити та колії на останньому відрізку вулиці Шевченка — від вулиці Бортнянського до Ярослава Мудрого.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин