Суспільне мовлення

У Львові запрацювали майже 20 пунктів обігріву: адреси

У Львові запрацювали перші 18 пунктів обігріву, де можна залишитися тимчасово та зарядити телефони. Вони розміщені у міських культурних центрах та районних адміністраціях. Загалом у Львові планують відкрити близько 1000 пунктів обігріву на випадок відсутності електроенергії.

Один із пунктів обігріву у Сихівському районі Львова. Його розташували у центрі Довженка на Сихові. Там можна зігрітись, випити чаю, підзарядити телефон.

У Львові запрацювали майже 20 пунктів обігріву: адреси. Суспільне Львів

“У нас є два генератори на першому поверсі і ще один на другому поверсі. Ці два генератори потужні, на 5 і більше 6-ти кіловат. Також є дизельна пушка, яка працює на дизелі, для тепла. Це для того, щоб люди комфортно перебували, коли немає світла”, — розповідає керівниця Центру Довженка Марта Іванишин.

У Львові запрацювали майже 20 пунктів обігріву: адреси

Дизельна пушка. Суспільне Львів

У різних приміщеннях центру Довженка зможуть розмістити понад 150 людей. А під час повітряної тривоги їх можуть розмістити у трьох укриттях. Там також є речі першої потреби, аптечка, ліхтарик. Крім цього, працюють душові та бойлери з гарячою водою.

Таких пунктів обігріву у Львові зараз працює 18. Якщо у місті не буде світла та опалення понад 24 години — залучатимуть другу та третю хвилю таких пунктів.

У Львові запрацювали майже 20 пунктів обігріву: адреси

У Львові запрацювали майже 20 пунктів обігріву: адреси. Фото: Львівської міської ради

“Тоді в нас працює друга черга і за протоколом в нас розгортається більше, ніж 172 пункти обігріву. Мова йде про розгортання таких центрів в закладах культури, закладах освіти, інших комунальних установах, освіта при таких умовах перестає функціонувати”, — каже керівник міського департаменту гуманітарної політики Євген Бойко.

У Львові запрацювали майже 20 пунктів обігріву: адреси

У Львові запрацювали майже 20 пунктів обігріву: адреси. Суспільне Львів

У третій хвилі передбачили користування місцями, які облаштовані буржуйками. За словами Євгена Бойка, користуватимуться ними у разі того, якщо в місті буде повністю відсутнє опалення та електроенергія.

Зараз багатоквартирних будинків, де встановили такі пічки є 733. Адреси пунктів обігріву усіх трьох хвиль у разі потреби повідомлятимуть мешканцям та розмістять на інтерактивній онлайн-карті.

Читайте також

Графіки відключень та економія електроенергії. Що варто знати львів’янам

Жителів Львова просять подбати про безпеку на дорозі у темряві: як це зробити

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Використовувати буржуйки можна лише у критичній ситуації — ДСНС Львівщини


Джерело: Суспільне мовлення України