Суспільне мовлення

У Львові з-під завалів будинку врятували собаку

У Львові з пошкодженого ракетою будинку рятувальники евакуювали собаку. Про це повідомила мешканка будинку на вулиці Стрийській, голова організації “Світова асоціація з питань тварин України” Оксана Кошак.

Квартира Оксани Кошак — на другому поверсі цього будинку.

“Слава Богу, ми вціліли, але у нас пошкоджені шибки, двері вибиті, пошкоджена стіна. Рятувальники коли приїхали, почали запускати пошукових собак Малінуа і ми спостерігали, бо нас не пропускали за лінію. Потім бачимо, що виходять з вівчаркою, думали що це їхня пошукова собака, а вони кажуть, що дістали її з-під завалів і не знають що робити”, — каже Оксана Кошак.

За словами Оксани Кошак, власницею собаки може бути жінка, яка потрапила в лікарню. Собаку завезли в ЛКП “Лев”. Там її доглядатимуть.

Також Оксана Кошак опублікувала фото, на яких люди разом зі своїми домашніми тваринами стоять поблизу пошкодженого ракетою будинку.

“Це люди, які вибігали з будинку, рятувалися зі своїми собаками, з папужкою людина вибігла. Це всі люди з двору, які були на вулиці і заспокоювали тварин, тому що це величезний стрес для тварин”, — додає Оксана Кошак.

Дехто з мешканців досі розшукує своїх домашніх тварин. Зокрема, шукають котиків і шиншилу.

Що відомо про ракетний удар по Львову 6 липня

Вночі 6 липня Росія завдала ракетного удару по Львову та Львівщині ракетами “Калібр”. Повітряну тривогу на Львівщині оголосили 6 липня о 02:06 і вона тривала понад годину, до 03:19.

Повітряні сили Збройних Сил України повідомили, що росіяни завдали удару з акваторії Чорного моря. Кілька груп ракет спершу прямували в північному напрямку, а потім різко змінили курс на захід. У результаті силам ППО вдалось знищити сім із десяти крилатих ракет “Калібр”. Інші ракети досягнули цілей.

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що три ракети влучили по Львову. Попередньо, одна прямо влучила у два житлові будинки. Також у Львові пошкоджена одна з підстанцій та житлові будинки у двох громадах області внаслідок падіння уламків ракет.

Внаслідок ракетного удару, попередньо загинули 5 людини. За уточненими даними, 40 людей отримали травми.

За фактом розпочали досудове розслідування щодо воєнного злочину РФ за ч.2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами міського голови Андрія Садового, у Львові пошкоджені 35 будинків, а серйозних уражень зазнало 60 помешкань. Руйнувань також зазнали заклади освіти, гуртожитки, великий офісний центр, а також 50 автівок та 1000 вікон потребують ремонту або заміни.


Джерело: Суспільне мовлення України