Суспільне мовлення

У Львові художник створює картини у техніці плетіння маскувальних сіток

У Львові художник з Києва Андрій Набока створює картини, використовуючи техніку плетіння маскувальних сіток. Митець виготовив близько 30 робіт у цій техніці. Десять з них зараз експонують у Франції під час фестивалю Європи.

Андрій Набока переїхав до Львова з Києва на початку повномасштабного вторгнення. Художник розповідає, по приїзду, одразу почав шукати, чим може стати корисним у новому місті, тому почав плести сітки. Згодом з’явилась ідея: створювати зі шматків тканини картини. Одного дня, вибравши з купи обрізків тканин яскраві клаптики, він виплів свою першу роботу.

У Львові художник створює картини у техніці плетіння маскувальних сіток. Суспільне Львів

“Око художника налаштоване на пошук образу. Я побачив в плямі, що заплели люди з більш насичених стрічок ймовірний портрет, і вирішив, що можна спеціально робити”, — розповідає митець.

У Львівській бібліотеці імені Романа Іваничука йому облаштували місце для роботи.

Спершу Андрій Набока плів картини на релігійну тематику. Зараз вони експонуються у Франції. Там відвідувачі виставки пожертвували на потреби ЗСУ 15 тисяч гривень. Тепер художник створює картини про війну.

У Львові художник створює картини у техніці плетіння маскувальних сіток

Картини з маскувальними сітками. Суспільне Львів

“Це пейзажні сюжети, ми бачимо зображення розваленого міста: поле, може бути захід сонця, бачите вони живі”, — каже Андрій Набока.

Аби нагадати про полонених “Азовців”, митець створив портрет командира полку — Дениса Прокопенка.

“Коли я її побачив, то зрозумів, що, по-перше, вона викликає багато емоцій у багатьох людей, що дуже приємно. По-друге, варто продовжити цю серію саме в такому форматі, на чорному полотні”, — каже художник.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Від початку повномасштабного вторгнення художник сплів майже 30 картин. Далі планує презентувати свої роботи у різних містах України.

Збиратимуть гроші для львівських військових: хорова капела “Дударик” вирушає у тур Європою


Джерело: Суспільне мовлення України