Суспільне мовлення

У Львові встановили протез ноги військовому з Харківщини

У Львові встановили протез ноги військовослужбовцю з Харківщини – 37-річному Роману Полтавцю. У Центрі “Незламні” чоловікові виготовили та встановили протез протягом тижня. Про це повідомила директорка з розвитку Першого медоб’днання Львова Ірина Заславець.

Роман Полтавець втратив ногу 19 червня, під час контрнаступу ЗСУ. Біля чоловіка у лісі вибухнула “розтяжка”.

Роман Полтавець на службі. Роман Полтавець

Побратими Романа під обстрілами доставили його до найближчого села, а звідти – швидка відвезла військового до лікарні. Там Роману зробили операцію та ампутували кінцівку. Потім чоловік лікувався у Полтаві.

“Зателефонував дружині, вона як раз тільки з церкви вийшла. Кажу: “я отримав поранення, залишився без ноги”. Вона одразу почала плакати, розпитувати: “що ти? де ти?” І одразу приїхала до мене. Приїхала до мене дружина, мама, брат, її тато. Вони зайшли до мене в палату і я одразу заплакав”, – каже військовий Роман Полтавець.

Роман розповідає, у побуті на милицях йому було важко. Часто доводилось просити дружину про допомогу. Про Центр “Незламні” подружжя дізналось з мережі інтернет. Роман проконсультувався в протезиста, а за тиждень – отримав протез.

“Прийшли зробили заміри і кажуть, на днях буде вже протез. Я одразу не повірив, думаю, невже так швидко. І одразу через тиждень вони принесли мені протез. Я став і одразу пішов. Мене здивувало, що протез виготовили за тиждень і те, що він одразу був зручний”, – каже Роман.

У Львові військовому з Харківщини встановили протез ноги

Роман Полтавець тренується ходити із протезом у центрі “Незламні”. Перше ТМО Львова

Загалом у Центрі “Незламні” встановили вже 15 протезів. Всі вони виготовлені за гроші благодійників, яких центр залучає до співпраці.

“Дня нас дуже важливо, що кожен українець, який постраждав від війни, має змогу тут бути врятованим, протезованим і реабілітованим, і це все в своїй країні, в Україні”, – каже директорка з розвитку Першого медоб’днання Львова Ірина Заславець.

За словами Ірини Заславець, Мальтійська служба надала центру 200 протезів, також Центр “Незламні” зібрав 17 мільйонів гривень на біонічні протези.

Читайте також

День для незламних: у Львові на протезування для українців зібрали 16 мільйонів гривень

У Національному реабілітаційному центрі “Незламні” встановили протез 52-річному захиснику

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Одружились у лікарні. Історія 22-річного військового, який втратив руку на війні


Джерело: Суспільне мовлення України