Суспільне мовлення

У Львові виведено з ладу 4 електропідстанції. Частина міста — без світла

У Львові сьогодні, 11 жовтня, близько 19.00 години зникло електропостачання в частині міста. Повітряна тривога в цей момент в місті не була оголошена.

Як повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, через технічні проблеми на одній з підстанцій частина Львова залишилася без електропостачання.

За словами Максима Козицького, аварійна служба працює над тим, щоб оперативно вирішити проблему.

“Ви також можете допомогти нашій енергосистемі: будь ласка, максимально зменшіть споживання електроенергії зі 17:00 до 22:00 – це допоможе пройти критичні навантаження”, – написав Максим Козицький.

Начальник Львівської ОВА також закликав намагатись не використовувати електрообігрівачі, бойлери, посудомийні машини, та мікрохвильові — вони належать до найбільш енерговитратних приладів.

Інформацію про відсутність електропостачання у частині міста підтвердив міський голова Львова Андрій Садовий.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Через ракетні удари з ладу виведено 4 важливі електропідстанції на території Львівської області.Тому маємо серйозні проблеми зі стабільним електропостачанням у місті”, – написав Андрій Садовий.

Що відомо

  • 10 жовтня Росія завдала масового ракетного удару по території України. Під обстріл потрапили Київ, Львів, Запоріжжя, Харків, Вінниця, Тернопіль, Дніпро, Миколаїв.
  • Російські військові випустили понад 80 ракет, близько 45 збили сили ППО. Цілили, переважно, у критичну інфраструктуру.
  • По території Львівщини запустили 15 ракет. З них 7 збило ППО, вісім ракет влучили в енергетичні підстанції. Про це Суспільному повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.
  • Станом на 08:00, 11 жовтня, на Львівщині повністю відновили електропостачання.
  • 11 жовтня, близько 12:00, у Львові пролунали три вибухи. На цей момент у місті була оголошена повітряна тривога. Влучили у два об’єкти енергетики у Львівській області.
  • Унаслідок ракетних атак, які здійснила Росія 10 та 11 жовтня, на Львівщині були уражені чотири підстанції, з них дві — повністю знищені.
  • Отримав травми 53-річний чоловік. У нього зламане зап’ястя руки.
  • 11 жовтня Львівська обласна прокуратура відкрила кримінальні провадження за фактом масованого ракетного обстрілу критичної інфраструктури області військами РФ.


Джерело: Суспільне мовлення України