Суспільне мовлення

У Львові викрили схему постачання наркотиків до колонії

У Львові викрили схему постачання наркотиків до колонії. Правоохоронці оголосили про підозру 11 членам двох організованих груп. Частина фігурантів відбували покарання в колонії, решта — перебували на волі.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури та Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Схему постачання наркотиків викрили під час передачі чергової партії до колонії.

За даними слідства, у Львові фігуранти налагодили схему збуту метадону та бупренорфіну серед наркозалежних у місцях позбавлення волі. Учасники організованої групи, які перебували на волі, постачали “товар” членам іншого угрупування в тюрму.

Наркотики доставляли, перекидаючи через охоронюваний периметр.

Лідер однієї з груп має статус так званого “смотрящого” за корпусом, повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції.

“Кожен з учасників мав свій функціонал: організатори контролювали діяльність “підлеглих” та розподіляли заробіток, члени угруповань збирали кошти з засуджених для придбання наркотиків та відповідали за збут в установі, купували, фасували та перекидали “товар”, — йдеться у повідомленні Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Для перекидання наркотиків залучили ще чотирьох місцевих мешканців, зазначають у прокуратурі області. Щотижня постачали до 150 нарковмісних пігулок. Орієнтовний місячний прибуток від наркобізнесу становив до 1,5 млн грн.

Під час обшуків у підозрюваних виявили та вилучили наркотичні засоби, гроші, банківські картки, мобільні телефони, чорнові записи та інші речові докази.

Учасникам групи інкримінують незаконне придбання, перевезення, зберігання та збут наркотичних засобів (ч. 2, 3 ст. 307 КК України).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Слідчі дії тривають, підозрювані знаходяться під вартою.


Джерело: Суспільне мовлення України