Суспільне мовлення

У Львові військові на лікуванні можуть відвідати безплатні екскурсії містом

У Львові військові на лікуванні можуть відвідати безплатні екскурсії містом. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради. У місті запустили соціально-культурний проєкт “Місто лікує”.

У межах цього проєкту для військовослужбовців, які лікуються чи проходять реабілітацію у медичних закладах, організовуватимуть безкоштовні екскурсії містом.

Вже відбулась пілотна прогулянка, до якої долучились 5 захисників України. Під час прогулянки захисникам розповіли про давній Львів, також військові побували у Ратуші.

“Екскурсії для військових на сьогодні є вкрай необхідними. В перші дні війни я консультувався з психологинею щодо потреби екскурсій як таких. І вона відповіла, що для адаптованих вони необхідні, а неадаптованих – треба адаптувати. Люди, які перебувають під величезним психологічним тиском, хочуть іноді розслабитись, і така активність дозволяє їм побувати у більш комфортному середовищі”, — каже екскурсовод Петро Радковець.

Перша екскурсія у межах проєкту. Фото: Роман Балук

Інформацію про цей проєкт розповсюджуватимуть безпосередньо у медичних закладах через спеціальні інформаційні буклети. На листівках є повний перелік послуг, які військові можуть отримати безкоштовно. Також записатися на екскурсію можна у туристично-інформаційному центрі за номером +38 (067) 673-91-94.

“Хочемо, щоб вони могли відволіктись від лікарняних палат та отримали свіжі емоції, які теж сприяють реабілітації. Перед тим провели опитування, що саме військові хотіли б побачити, тож складаємо маршрут відповідно до їхніх побажань”, — розповіла керівниця управління туризму Львова Христина Лебедь.

Проєкт “Місто лікує” триватиме весь рік та доповнюватиметься не лише екскурсіями містом, а й відвідуванням різних музеїв, театрів, закладів. Всі події адаптують відповідно до запитів військових.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Львівські заклади долучилися до проєкту взаємодопомоги “Підвішена послуга”. Нею можуть скористатися військові


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин